Web Analytics

Focar de infecții la un centru de îngirijire din Argeș. Saltele rupte și mâncare stricată

de | 10.08.2021 09:25 | Actualitate, Dezvăluiri

Sute de adulți internați într-un centru de îngrijire și asistență din  Argeș sunt ținuți în condiții mizere, arată mai multe imagini cu puternic impact emoțional făcute publice de Consiliul de Monitorizare. Tencuiala din saloane stă să cadă pe bolnavi, saltelele și paturile sunt insalubre. Mâncarea stricată este ținută laolaltă cu cea proaspătă, iar gândacii mișună nestigheriți peste tot.

Descoperirile au fost făcute de Consiliul de Monitorizare, care a găsit adevărate focare de infecții în centrul de la Tigveni.

„Imaginea e dezolantă când intri, curtea e cu spațiu verde, dar în paragină. Înainte au avut grajduri, ferme, dar au rămas acolo. Acum sunt depozite de gunoaie, saltele rupte, îmbibate cu urină, fecale. Beneficiarii se plimbă printre ele, își fac nevoile în curte.

Saltelele, când am ajuns eu în centru, erau ude și lipsă. Foarte multe saltele lipsa de pe pat, mi-au motivat că sunt afară scoase la uscat pe gard, am și filmat saltelele. Oricum nu ieșeau la număr, oricum nu erau. Pe pat erau cartoane„, a declarat Monica Dumitrescu, inspector de monitorizare.

 Inspectorii au constatat că cei internați acolo nu primeau nici mâncare corespunzător unei diete echilibrate, nici îngrijiri sanitare.

Raportul Consiliului de Monitorizare va fi înaintat și Ministerului Muncii, și direcțiilor de sănătate publică.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii