Web Analytics

Focar de infecție cu SARS CoV-2 la Șuici

de | 24.10.2020 09:29 | Actualitate

 

Un focar de infecție cu SARS CoV-2 a fost descoperit în urma testării la Unitatea de Asistență Medico-Socială Şuici. 62 de persoane, angajați și asistați, au coronavirus. Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare a precizat că toți pacienții sunt asimptomatici.

La Unitatea de Asistență Medico-Socială Şuici sunt 105 asistați și 74 de angajați. Dintre aceștia zilele trecute au fost depistate cu SARS CoV-2, un număr de 32 de persoane, 25 de asistați și 7 angajați. În cursul zilei de ieri au venit rezultatele altor teste fiind alte 30 de persoane depistate pozitiv, în total 62 de infectați.

Pe aceeași temă: Covid-19. Recordul recordurilor naționale la numărul de infectări. Cu 93 de nou-infectați, Argeșul este tot în zona galbenă

Prefectul Emanuel Soare a precizat că este vorba de o transmitere comunitară, că cel mai probabil, angajații au venit infectați în centru și de la aceștia s-a transmis virusul și la pacienți.

Emanuel Soare: ”Toate persoanele pozitive sunt asimptomatice în acest moment. Majoritatea celor asistați au fost deja transferați la spitale pentru evaluare. Vor reveni la centru și vor fi îngrijiți acolo. Focarul este izolat, s-au luat măsuri, căutăm conexiunile dintre cazuri pentru a identifica cauzele”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii