Web Analytics

Florin Moise, numit președinte al Agenției Naționale de Integritate

de | 1.07.2021 09:32 | Actualitate, Politica si Administratie

Senatul l-a numit miercuri pe Florin Moise în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

78 de senatori au votat pentru numirea lui Florin Ionel Moise, până la acest moment vicepreşedinte al instituţie, ca şef al ANI, fiind şi opt abţineri.El a rostit jurământul de credinţă în faţa membrilor Senatului.

CITEȘTE ȘI: Din cauza deficitului considerabil de personal, s-a modificat Statutul Polițistului

Consiliul Naţional de Integritate a adoptat hotărârea de a valida rezultatele examenului pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Agenţie Naţionale de Integritate, iar candidatul declarat admis a fost Florin Moise. Prin urmare, Consiliul a propus Senatului numirea acestuia în funcţia de preşedinte al ANI pentru un mandat de patru ani.

Preşedinta Senatului, Anca Dragu, a scris ulterior pe Facebook că forul legislativ a făcut un pas important în deblocarea ANI, proces blocat de luni bune. 

„Veşti bune din Senat! Măsuri aşteptate de mult timp au fost astăzi votate în plen:

– Depolitizarea funcţiilor de directori interimari din şcoli – aceştia nu vor mai fi numiţi de inspectoratele şcolare, ci de Consiliile de Administraţie – legea merge la promulgare;

– Debirocratizarea administraţiei publice – instituţiile nu trebuie să mai ceară cetăţenilor documente/copii emise de alte instituţii – legea merge la CDEP pentru vot final; „Deblocarea Agenţiei Naţionale pentru Integritate – personal am făcut eforturi ca toate instituţiile responsabile să numească reprezentanţi în Consiliul Naţional de Integritate. Procesul era blocat de luni bune, iar ANI are de astăzi o conducere complet funcţională prin numirea preşedintelui Florin Moise. Dezvoltarea ţării nu intră în vacanţă!”, a scris Anca Dragu, miercuri pe Facebook. 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii