Web Analytics

Florin Frătică: „Vreau ca, peste 4 ani, Bradu să devină MICUL ORAŞ de LA ŢARĂ”

de | 27.08.2020 13:10 | Politica si Administratie

# Sunteți primarul în mandatul căruia Bradu a devenit o comună modernă, de invidiat. Care sunt proiectele cu care vă mândriți?
– Așa este, am multe satisfacții la acest capitol, proiecte din portofoliul meu de primar la Bradu, dar și regrete. De departe, cel mai mare și mai greu proiect a fost introducerea canalizării, un proiect dificil, început de Costel Zamfir și extins de mine în toată comuna, cu mult efort financiar și cu multă muncă. Astăzi este ușor să spui că racordezi o stradă la utilități dacă ai o magistrală care să preia apele uzate. E ușor să spui că modernizezi iluminatul public doar schimbând becurile. De asemenea, e ușor să spui că faci trotuare când alții au făcut proiectul. Aș putea continua practic cu tot ce este realizat în Bradu, punct cu punct. Mă mândresc cu tot ce am făcut, dar regret că nu am făcut tot ce mi-am propus.
# Să facem un exercițiu de anticipare. Cum vedeți comuna Bradu peste 4 ani?
– Am multe proiecte ambițioase. Pe termen scurt, mă voi axa pe sănătate și asistență socială, proiecte pe care le voi aplica imediat când va fi posibil, având în vedere criza sanitară în care ne aflăm. Pe termen mediu și lung, mă voi axa pe finalizarea tuturor proiectelor de infrastuctură și utilități, astfel încât, peste patru ani, Bradu să devină UN MIC ORAȘ de La ȚARA
# De exemplu, care este cel mai ambițios proiect pentru următorul dvs. mandat?
– De departe, este cel al construirii unui spital și al unui cămin de bătrâni pe infrastructura fostei unități de jandarmi de pe platforma petrochimică.
# Care e definiția, rețeta, dacă vreți, a unui primar eficient pentru Bradu?
– Trebuie să fii activ tot mandatul, să drămuiești bine bugetul, să atragi surse de finanțare externe, fie din fonduri europene, fie din fonduri guvernamentale sau alte surse nerambursabile. Nu trebuie să aștepți 3 ani ca să nu faci nimic, iar în preajma alegerilor să aglomerezi bugetul ca să arăți cetățenilor ce harnic ești tu. Sunt sigur că la volumul de investiții făcut pe repede înainte în Bradu, în ultimele luni, bugetul va fi secătuit și chiar amanetat pentru anul viitor.
# Văd că aveți proiecte mari. La ce surse de finanțare vă gândiți?
– Mă voi axa pe atragerea de fonduri europene. De aceea am și invitat în echipa mea pentru Consiliul Local un om cu mare experiență, pe domnul Marian Ilie, manager în cadrul grupului Lisa Draxlmeier, care a venit cu soluții concrete pentru finanțarea proiectelor noastre cu aproximativ 20 milioane de euro. De altfel, domnia sa va fi propunerea mea pentru funcția de viceprimar.
Cristina Simion

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii