Web Analytics
scris miercuri, 07.02.2024

Florin Frătică: „Dacă s-ar comasa alegerile, ar fi un haos total în administraţia publică locală”

„Sunt de părere că alegerile uninominale ar schimba clasa politică”, mai spune fostul edil de la Bradu
Domnule Florin Frătică, având în vedere experiența dvs politică, cum priviți această posibilitate ca în 2024 alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale?

– Dacă vor fi depășite problemele constituționale, acest lucru poate fi posibil. Însă eu cred că este prea târziu pentru a depăși această situație.

Florin Frătică: „Dacă s-ar comasa alegerile, ar fi un haos total în administraţia publică locală”

Ce s-ar întâmpla dacă această comasare a alegerilor ar deveni totuși realitate?

– Cred că ar fi un haos total în administrația publică locală. Practic, vom avea concomitent pentru o perioadă relativ lungă de timp, de aproximativ 5 luni, două categorii de aleși locali. Unii în funcție și alții proaspăt aleși. Lucru care ar duce la o diminuare a autorității celor care mai rămân în funcție, dar care nu au fost realeși. Practic, 5 luni va exista un haos în administrarea puterii locale.

Dacă totuși se va forța Constituția, care tip de alegeri ar putea fi comasate?

– Dacă se va ajunge aici, alegerile care ar putea fi comasate sunt cele prezidențiale din primul tur cu cele parlamentare. Aceste alegeri au un specific aparte, în plus sunt cele mai apropiate ca și dată și ar rezolva în aceeași măsură problema economică invocată de guvern.

„AUR e genul de partid care strică toate socotelile!”

Oare este bine să fie schimbate regulile în timpul jocului?

– Având în vedere că sunt mai puțin de 6 luni până la data euroscrutinului, cred că nu este benefică schimbarea regulilor în timpul jocului, indiferent ce interese electorale au cei de la putere cărora le e frică de AUR, care este genul de partid care ar putea strica toate socotelile.

Comasarea acestor alegeri ar putea opri ascensiunea AUR?

– Nu ar trebui să ocupăm toată agenda publică cu chestiunea comasărilor. Mai degrabă ar trebui rezolvate urgent problemele reale din agricultură, sănătate, energie și reforma pensiilor.

Ca opinie personală, cum vedeți alegerile din 2024?

– Sunt de părere că alegerile uninominale ar schimba clasa politică. Cetățenii ar ști exact pe cine votează și nu ar mai permite clientelei politice, de multe ori incompetentă și obedientă, să intre în Parlament în spatele unei liste de partid.

Citește și AUR l-a reclamat pe Klaus Iohannis la Parchetul General, pentru deplasările în străinătate

Citește și Stelică Crăciun, condamnat la doi ani de închisoare în procesul cu primarul Ion Georgescu!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *