Web Analytics

Florin Costache, fiul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, a fost achitat definitiv

de | 18.07.2019 13:15 | Actualitate

# Acuzat de rănirea unui câine, Florin Costache e obligat să despăgubească proprietarul animalului
În urmă cu patru ani, la Dealul Sasului, Florin Costache, fiul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Florea Costache, a ripostat după ce s-au dat la el câinii de la o stână şi a atacat un animal, tăindu-l cu o sabie. În urma acelui incident, Florin Mihai Costache şi un prieten care îl însoţea, Mircea Furtună, au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni la alte legi speciale, cu indicaţia rănirii sau schinjuirii animalelor, în proces intervenind şi Fundaţia pentru protecţia Animalelor „Vier Pfoten” România.
În primă instanţă, Judecătoria Câmpulung i-a achitat pe ambii acuzaţi, dar Costache a fost obligat la plata a o mie de lei daune materiale, zece mii de lei daune morale şi două mii de lei cheltuieli judiciare către proprietarul câinelui, Ionuţ Florescu.
Cum hotărârea nu a fost definitivă, a fost atacată cu apel, iar instanţa s-a pronunţat în urmă cu o săptămână. Curtea de Apel Piteşti a rejudecat cauza şi a dat aceeaşi sentinţă de achitare a celor doi, doar că a schimbat cuantumul daunelor morale, acestea fiind acum de o mie şi cinci sute de lei.
Achitarea a intervenit pentru că, potrivit prevederilor legale, fapta a fost săvârşită „existând o cauză justificativă sau de neimputabilitate”.
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii