Web Analytics

Florin Chivoci, al patrulea volum despre Piteşti

de | 12.08.2021 12:45 | Cultură, Actualitate

La 4 august, am moderat, la Centrul Cultural Pitești, lansarea celei de-a patra cărți despre Pitești a profesorului Florin Chivoci, „Locuri literare piteștene”. Este o carte născută dintr-o mare dragoste pentru Pitești. Nu e o istorie evenimențială, precum cele ale lui Petre Popa și Ovidiu Moț, ci una dintr-o perspectivă identitară. Despre carte, autor și Pitești s-au mai pronunțat profesorii Hadrian Soare, David Ilina și… mama autorului, fosta mea dirigintă din clasele a IX-a şi a X-a, d-na Constandina Chivoci (a fost o surpriză de proporții).

Născut în 1976, Florin Chivoci este profesor la Liceul „Brâncuși” din municipiu. În perioada 2001-2004 a fost jurnalist la cotidianul „Observator argeșean” (ziar dispărut după ce patronul, Marcel Proca, a ieșit din politică). Florin Chivoci a mai publicat volumele: „Pitești. Povestiri dintr-o geografie urbană” (două volume, 2016 și 2018) și „Ipostaze imaginare ale Piteștilor. Meditații, reprezentări, idei” (2019).
Cărțile sale sunt un mod inedit de a scrie despre Piteștii de astăzi și de altădată, investigând o gamă largă de teme despre traseele spirituale și imaginarul colectiv al acestui oraș.
Jean Dumitraşcu

Citește și Argeşeanca din patul lui Berlusconi

Citește și „Infrastructura slabă şi lipsa de promovare fac ca Argeşul să nu fie atractiv ca turism”, cred managerii agenţiilor de turism

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii