Argeşeanca din patul lui Berlusconi

de | 24.02.2011 11:47 | Actualitate, Dezvăluiri

# Povestea argeşencei care a cinat de 53 de ori cu premierul Italiei # Tânăra din Curtea de Argeş a primit o locuinţă de lux de la premierul italian şi este cercetată în dosarul «Ruby-Gate» pe care Parchetul din Milano i l-a deschis lui Belusconi. Asocierea cu numele lui Silvio Berlusconi şi implicarea în celebrul scandal al damelor de companie i-a adus argeşencei Ioana Vişan o nesperată notorietate în Italia. Aceasta se numără printre cele zece tinere pe care Parchetul din Peninsulă le anchetează că ar fi prestat servicii de prostituţie  pentru premierul Italiei, dovadă că locuinţa din Milano a româncei a fost percheziţionată de procurori chiar la începutul acestui an. Peste noapte, tânăra de 23 de ani, originară din Curtea de Argeş, dă interviuri presei italiene (Corierre della Sera, La Republica, Il Tempo) şi a devenit la fel de cunoscută în Cizmă ca Adrian Mutu, Cristi Chivu  sau Ramona Bădescu. Vă prezentăm în continuare fabuloasa ascensiune a acestei fete modeste din Curtea de Argeş, care, după ce a fost înşelată şi stoarsă de bani de iubitul autohton cu care trăia încă de la vârsta de 15 ani,  a ajuns să respire aerul aceluiaşi pat cu cel mai puternic om din Italia. Cu Silvio Berlusconi, primul ministru care a invitat-o la cină, ţineţi-vă bine, de nu mai puţin de 53 de ori.

A participat la un dineu privat în onoarea lui Putin

Potrivit magistraţilor, tinerele suspectate că ar fi avut relaţii şi ar fi primit bunuri din partea lui Berlusconi sunt gemenele Imma şi Eleonora De Vivo, balerina Garcia Polanco, Barbara Guerra, Elisa Toti, românca Ioana Vişan, Iris Berardi, Arisleida Espinosa, Barbara Faggioli şi Alessandra Sorcinelli. Procurorii italieni au anunţat deja că anchetează dacă cel puţin zece tinere invitate de premierul Silvio Berlusconi la o petrecere organizată în aprilie 2010, în onoarea omologului său rus Vladimir Putin, erau dame de companie. După cum reiese din dosarul pe care presa l-a numit „Ruby-Gate, pe 25 aprilie 2010, la reşedinţa lui Berlusconi din Arcore (la nord de Milano) a fost invitată minora marocană Ruby alături de alte zece tinere, cu ocazia unui dineu privat organizat în onoarea premierului rus Vladimir Putin. Potrivit unor surse judiciare milaneze, procurorii au cerut Camerei Deputaţilor să aprobe percheziţionarea apartamentelor din Milano în care locuiesc cele zece tinere suspectate că ar fi prestat “activităţi de prostituţie” de care ar fi beneficiat premierul Silvio Berlusconi. Potrivit presei italiene, apartamentele le-au fost oferite tinerelor spre locuit chiar de şeful Guvernului italian, în schimbul “serviciilor” prestate.
Este vorba de opt apartamente situate pe strada Olgettina din Milano, într-un complex supranumit “palatul protejatelor”, şi de alte două în Piaţa Velasca şi din cartierul Largo la Foppa.

Ioana Vişan, în La Republica, despre relaţia cu Berlusconi: „E ca şi cum aş fi atins cerul cu un deget”

Într-un interviu acordat cotidianului “La Republica”, Ioana Vişan s-a declarat “norocoasă” că l-a cunoscut pe premier: “Sunt o fată norocoasă, faptul că l-am cunoscut pe premier e ca şi cum aş fi atins cerul cu un deget, nu văd nicio problemă”.
Întrebată de reporter dacă a întreţinut relaţii sexuale cu Berlusconi, tânăra a răspuns sec: “No comment”. “Dacă m-am culcat cu Berlusconi? Este vorba de intimitatea mea, nu răspund la întrebare şi nu sunt o prostituată. Atâta invidie, atâta răutate în jurul meu m-au făcut să întârzii cu examenele la universitate”. Ioana Vişan s-a declarat nemulţumită de felul în care poliţiştii i-au percheziţionat locuinţa, care este, de fapt, o proprietate a premierului italian, şi s-a simţit etichetată ca prostituată de lux de către presă doar pentru că este româncă. “Am fost tratată ca o criminală”, a declarat Ioana Vişan. “De ce scrieţi mereu despre mine că sunt o prostituată? Doar pentru că sunt româncă?”, a întrebat retoric Ioana Vişan. La ultima întrebare a reporterului în care acesta o întreabă dacă ea este prietena misterioasă a premierului, argeşeanca răspunde: “Aş vrea eu să fie aşa… Aş vrea eu!”

Fostul iubit din Argeş a vândut povestea tabloidelor

Totuşi, viaţa Ioanei Vişan n-a fost întotdeauna aşa de roz. Până să ajungă în anturajul super select al damelor de companie ale lui Berlusconi, argeşeanca a agonizat în promiscuitate. A plecat de acasă, din Mălureni,  încă de la vârsta de 15 ani, ca să înceapă o relaţie cu Octavian Tiriachiu, un tânăr din Curtea de Argeş. După izbucnirea scandalului din Italia, acesta a vândut tabloidelor din România povestea relaţiei dintre iubita lui şi Berlusconi.  Iată ce a povestit, în august 2009,  iubitul din Curtea de Argeş al Ioanei, cotidianului Click: “Această femeie a cumpărat totul cu banii ei. Chiar şi examenele, fiindcă este studentă la Facultatea «Spiru Haret» din Bucureşti. Cine ştie cărui profesor i-a plăcut zâmbetul ei care l-a cucerit şi pe septuagenarul de Berlusconi? Avea şi în Bucureşti diverşi politicieni trecuţi de vârsta a doua. Chiar dacă fata a stat numai prin Italia, ea s-a descurcat excelent la universitate, unde a trecut toate examenele cu brio”. Deşi Octavian Tiriachiu spune că s-a simţit trădat în dragoste, după ce a aflat că iubita l-a înşelat cu Berlusconi, tipul se contrazice singur, recunoscând, de fapt, că el a ştiut dintotdeauna cu ce se ocupă Ioana în Italia: “Se duceau (Ioana şi sora ei, Maria Vişan, în vârstă de 30 de ani, cunoscută în Italia sub numele de Monica Bramiblla, n.red)  la Saint Tropez, Roma, Milano, unde se întâlneau cu diverşi politicieni şi alte personalităţi. Erau sunate de către combinatorii lor şi li se dădea o adresă, unde avea loc o petrecere privată. După petrecere, fiecare îşi lua câte o fată. Ioana a fost aleasă de Berlusconi în nenumărate rânduri. Îi plăcea zâmbetul ei şi faptul că făcea orice îi cerea. Berlusconi este un libidinos şi pe deasupra mai arată şi groaznic. Din tataie nu-l scotea pe Berlusconi. Un tataie care îi făcea toate poftele”, a declarat cinic şi fără niciun fel de remuşcări Tiriachiu.

Detalii picante din timpul procesului de partaj „Reclamanta şi pârâtul au cumpărat un teren în strada Poştei”

Între Ioana Vişan şi Octavian Tiriachiu a existat şi un proces de partajare a unor bunuri, proces care a scos la iveală detalii destul de picante din viaţa fetei, din epoca ante-Berlusconi.
Procesul a început în iulie 2008, când Ioana Vişan l-a chemat în instanţă pe Tiriachiu la Judecătoria Curtea de Argeş. Fata a susţinut că din 2006, de când a plecat în Italia, vreme de doi ani i-a trimis lunar o sumă de bani iubitului, pe care practic l-a întreţinut.   În total, cam vreo 70.000 de euro. În prima instanţă, procesul a fost câştigat de Octavian Tiriachiu, fapt pentru care Ioana Vişan a făcut recurs la Tribunalul Argeş. Aici, considerând că martorii se contrazic şi probatoriul trebuie completat şi cu extrase de cont de la Banc Post şi BCR, cele două bănci de la care Tiriachiu ridica lunar între 2.000 şi 3.000 de euro, bani trimişi de Ioana din Italia, magistraţii au casat sentinţa şi au trimis dosarul spre rejudecare la Curtea de Argeş.

Fragment din motivarea judecătorului

Vă prezentăm în continuare cum au motivat magistraţii de la Tribunalul Argeş sentinţa prin care procesul dintre Ioana Vişan şi Octavian Tiriachiu a trebuit să se reia de la capăt: „În motivarea cererii s-a arătat, în esenţă, că reclamanta (Ioana Vişan – n.red) a convieţuit în relaţii de concubinaj cu pârâtul (Octavian Tiriachiu – n.red) în perioada anilor 2002 – 2008, perioadă în care pârâ
tul a achiziţionat bunurile menţionate în partea introductivă a acţiunii, pe numele său, cu bani proveniţi exclusiv de la reclamantă. Prin sentinţa civilă nr. 57/15.01.2009 a Judecătoriei Curtea de Argeş s-a dispus respingerea acţiunii formulate de reclamanta Vişan Ioana, împotriva pârâtului Tiriachiu Octavian Nicolae. Pentru a dispune astfel, s-a reţinut de către prima instanţă că reclamanta Ioana Vişan a convieţuit împreună cu pârâtul în perioada anilor 2002 – 2008, în relaţii de concubinaj notoriu, pe parcursul cărora acesta ar fi achiziţionat mai multe bunuri mobile şi imobile, fapt neconfirmat de pârât care a arătat în cuprinsul întâmpinării că niciodată între cele două părţi nu a existat o relaţie de concubinaj. Din susţinerile reclamantei a reieşit faptul că această relaţie de concubinaj ar fi început în anul 2002, moment la care aşa cum se poate vedea din foaia matricolă, aceasta era elevă în clasa a IX-a la Grupul Şcolar Ferdinand, având vârsta de 15 ani, vârstă destul de fragedă pentru a putea susţine moral şi financiar o relaţie de concubinaj. Printre bunurile a căror partajare s-a cerut se află un teren în suprafaţă de cca. 800 m.p. situat în municipiul Curtea de Argeş, str. Olteni, nr. 27, dobândit de către pârât în perioada anilor 2002 – 2005, pe care, aşa cum arată reclamanta, părţile ar fi construit împreună o casă (…). S-a mai arătat de către reclamantă faptul că în anul 2007, pârâtul a cumpărat un teren în suprafaţă de cca. 2000 m.p., situat în Curtea de Argeş, str. Poştei, iar în anul 2008 un autoturism marca Audi A4, ambele achiziţionate cu banii proveniţi de la aceasta, care muncea în Italia (…).”
***

„Berlusconi este o persoană foarte atentă şi generoasă”

Showbiz.ro: Ce faci acum în Italia, din ce trăieşti?
Ioana Vişan: Momentan nu pot să spun că banii sunt o problemă. Colaborez cu două agenţii de modeling din Italia. Sunt fotomodel, iar un astfel de job poate fi plătit cu sume pornind de la 80 de euro, la câteva mii de euro…
Showbiz.ro: Care a fost cel mai bine plătit job până acum?
Ioana Vişan: Nu aş vrea să dau detalii despre acest lucru. Pot să spun că a fost destul.
Showbiz.ro: Ce ai făcut cu primii bani câştigaţi?
Ioana Vişan: M-am răsfăţat. Îmi place să merg la shopping sau la SPA.
Showbiz.ro: În Italia eşti numită “românca lui Berlusconi”. Ştiu că v-aţi cunoscut la teatru şi apoi te-a invitat la cină… la 53 de cine. Ce subiecte de discuţie puteai avea tu cu domnul Berlusconi?
Ioana Vişan: Depinde. Domnul Berlusconi e o persoană şarmantă, care are darul de a comunica, socializa cu uşurinţă. Vorbeam despre orice, de la muzică şi spus bancuri, până la şcoală, situaţia materială, familie şi tot felul de probleme.
Showbiz.ro: Te-a ajutat vreodată cu ceva? Până la urmă este o persoană foarte importantă în Italia şi în lume…
Ioana Vişan: Tot ce pot să spun este că domnul Berlusconi este o persoană foarte generoasă şi faptul că îi păsa, m-a flatat. De multe ori m-a sprijinit moral, mi-a dat sfaturi bune.

“Mi-a făcut complimente, dar în limita bunului simţ”

Showbiz.ro: Văd, după felul cum vorbeşti despre premierul Italiei, că eşti fascinată de persoana domniei sale…
Ioana Vişan: Da, recunosc. E o persoană deosebită şi n-aş putea spune altceva.
Showbiz.ro: La toate aceste cine, s-a întâmplat să-ţi facă avansuri?
Ioana Vişan: Mi-a făcut tot felul de complimente, dar totul în limita bunului simţ şi a demnităţii.
Showbiz.ro: Ţi-ar fi plăcut să întreacă puţin măsura?
Ioana Vişan: Ce pot să spun este că tot timpul a existat un raport de respect între noi.
Showbiz.ro: Dar care este tipul de bărbat care îţi atrage atenţia?
Ioana Vişan: În primul rând la un bărbat mă uit la mâini. Trebuie să aibă un aspect îngrijit. Apoi apreciez maturitatea, un bărbat trebuie să mă înţeleagă. În general, la un bărbat nu caut frumuseţea fizică. Acesta este un detaliu care nu contează. Ador în schimb caracterul unui om, modul cum se comportă, felul cum vorbeşte…
Showbiz.ro: Presa italiană te numea “damă de companie”. Care este de fapt adevărul?
Ioana Vişan: Toate pozele care au apărut şi tot ce s-a scris atunci sunt lucruri care nu au nicio legătură cu Ioana Vişan de acum. Sunt foarte supărată de faptul că, dacă eşti româncă, eşti catalogată “astfel”.
Showbiz.ro: Vrei să spui că nu ai avut relaţii intime cu premierul Italiei?
Ioana Vişan: Vreau ca viaţa mea personală să rămână viaţa mea personală.
Showbiz.ro: Dar ţi-a dat vreodată de înţeles că te-ar vrea?
Ioana Vişan: Atâta timp cât sunt o femeie frumoasă, faptul că am fost băgată în seamă m-a flatat. Dar vreau să subliniez încă o dată că totul a fost făcut cu bun simţ.
Showbiz.ro: Te sună când e ziua ta? Ştie când este?
Ioana Vişan: Bineînţeles. E o persoana foarte atentă şi foarte generoasă.
Showbiz.ro: Apropo de generozitate, care a fost cel mai drăguţ cadou pe care ţi l-a oferit?
Ioana Vişan: De multe ori, un simplu gest poate valora mai mult decât un obiect.

“M-a felicitat după ce am luat un examen”

Showbiz.ro: Dă-mi un exemplu, te rog.
Ioana Vişan: S-a întâmplat ca după o sesiune de examene pe care am trecut-o cu bine, să fiu felicitată şi lăudată de premier într-un cadru oficial, în prezenţa mai multor persoane.
Showbiz.ro: S-a tot scris despre orgiile şi apetitul sexual al premierului Italiei. Ce părere ai despre toate astea?
Ioana Vişan: Nu cred că este nimic adevărat. Silvio Berlusconi nu este o persoană care ar merge cu minore. Eu cred că sunt atacuri la viaţa privată.
Showbiz.ro: S-a mai spus că au fost trei românce în patul lui Berlusconi. Tu, Florentina Marincea şi Ioana Claudia Amarghioalei. Le cunoşti pe celelalte două?
Ioana Vişan: Nu vreau să vorbesc despre acest lucru.
Showbiz.ro: Părinţii tăi ce spun despre toată această poveste?
Ioana Vişan: Părinţii mei au suferit foarte mult şi sper că faptul că am venit în ţară şi am vorbit despre aceste lucruri, le-a mai înseninat zilele.
(Interviu preluat din revista Showbiz)
(Material realizat de Gabriel Grigore)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii