Web Analytics

Flori şi icoane pentru cei 78 de ani ai arhiepiscopului Calinic

de | 9.06.2022 12:57 | Actualitate, Cultură

Arhimandritul Caliopie i-a dăruit șefului său o icoană, numindu-l ” Om de lumină”

Duminică, 5 iunie, credincioșii argeșeni au participat la liturghia din vechea Catedrală Arhiepiscopală, acolo unde slujba a fost oficiată de ÎPS Calinic Argeșeanul.
Momentul a fost așteptat cu multă nerăbdare de cei prezenți, datorită faptului că finalizarea lucrărilor de restaurare la unele obiective din curtea Ansamblului Mănăstirii Curtea de Argeș a permis reluarea slujbelor în vechea Catedrală.

În cuvântul de învățătură, chiriarhul Eparhiei le-a amintit celor prezenți despre realizările Sectorului Eparhial Economic și Construcții Bisericești coordonat de arhimandritul Caliopie Cristian Ichim, care, în ultimii trei ani, a reușit să finalizeze importante proiecte de restaurare la diferite așezăminte monahale și biserici parohiale cum ar fi: Ansamblul Mănăstirii Curtea de Argeș – Palatul Arhiepiscopal, bisericile de lemn, precum și gardul care înconjoară acest spațiu – Mănăstirea Aninoasa, Mănăstirea ”Negru Vodă” și Biserica ”Sf. Nicolae” din municipiul Câmpulung Muscel.

Citește și Reţeta de pâine dietetică a lui Calinic

Cu o zi înainte de împlinirea a 78 de ani, conform certificatului de naștere (pentru că, de fapt, s-a născut în ziua de 4 iunie), ierarhul argeșean a avut parte de o mare surpriză din partea credincioșilor prezenți la slujbă, care i-au oferit, în semn de prețuire, buchete cu flori, știind, desigur, că arhiepiscopul este un mare iubitor de flori. De asemenea, arhimandritul Caliopie i-a dăruit arhiereului o icoană cu chipul Maicii Domnului și l-a definit ca fiind un „Om de lumină”.

Cu aceeași ocazie, la Cracăul Negru, locul unde în urmă cu 78 de ani deschidea ochii arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, respectiv la școala care îi poartă numele din localitatea nemțeană, a avut loc un festival de carte și icoane, la loc de cinste aflându-se „Toată vremea-și are vreme”, dar și alte lucrări semnate Calinic Argeșeanul.

Citește și Un mare scriitor a publicat o carte despre Î.P.S. Calinic

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *