Web Analytics

Florăreasa Olga, 30 de zile în spatele gratiilor

de | 12.10.2018 11:16 | Actualitate

Olga Panaete, florăreasa din Pitești- reținută pentru trafic de influență, a fost arestată preventiv pe o perioadă de 30 de zile, începând de miercuri, 10 octombrie, până în data de 8 noiembrie inclusiv. Aceasta are dreptul de a formula contestație  în termen de 48 de ore de la comunicarea deciziei.

„În temeiul art. 226 alin. 1 C.pr.pen., admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. În temeiul art. 226 alin. 1 şi 2 C.pr.pen rap. la art. 223 alin.1 lit.b şi alin.2 C.pr.pen. dispune arestarea preventivă a inculpatei PANAETE GHERGHINA, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu 10.10.2018 şi până la data de 08.11.2018 inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare/pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu la data de 10.10.2018, ora 16.00, la Tribunalul Argeş – Secţia penală”, se arată în decizia magistraților.

Potrivit Direcției Generale Anticorupție, în cursul acestui an, Olga Panaete, ar fi promis mai multor oameni că va interveni la funcționarii din cadrul SPCRPCIV Argeș pentru a-i ajută să susțină și să promoveze proba practică a examenului pentru permis. Aceasta a primit sume mari de euro de la persoanele inculpate în dosar.

De asemenea, Florăreasa Olga ar fi cerut și primit 15.000 lei de la R.E. promițându-i că o va ajuta să obțină un post de asistent generalist debutant la Centrul de Copii Sf. Andrei Pitești, prin intermediul unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş (DGASPC Argeș) şi a unui consilier județean. 

Funcţionarul de numele căruia s-ar fi folosit florăreasa este Adrian Macovei, şeful  D. G. A. S. P. C. Argeş, iar consilierul în cauză, Florin Tecău. Cei doi sunt doar martori în dosar, potrivit surselor noastre.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii