Web Analytics

Flacara Centenarului, la Bogați

de | 29.03.2018 09:52 | Actualitate

 
bogati
 
Flacăra Centenarului a fost aprinsă joi și în comuna Bogați. De la elevii din clasele primare, până la veteranii de război din comună, localnicii au luat parte, cu toții, la evenimentul organizat cu această ocazie.
 
La biserica Sf. Parascheva din Bogați, preoții au oficiat slujba de Te Deum pentru eroii Primului Război Mondial din comună. De aici, acțiunile s-au mutat la Monumentul Eroilor, din centrul localității, unde a fost aprinsă Flacăra Centenarului de către președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și de către primarul Ion Gârleanu. Aici, urmașii eroilor Primului Război Mondial din Bogați au primit diplome de recunoștință pentru sacrificiul înaintașilor lor pe câmpul de lupta. 
 
Alături de cetățenii comunei Bogați, de președintele CJ Argeș, Dan Manu, și de primarul Ion Gârleanu, au fost vicepreședintele CJ Argeș, Ion Minzina, subprefectul Gabriel Stoian, directori de instituții de cultură, consilieri județeni, consillieri locali. 
 
“Acest eveniment a fost organizat, în primul rând, pentru tinerii și elevii prezenți acum, aici, în număr foarte mare, din comună Bogați. Împreună cu primarul Ion Gârleanu, ca și cu primarii din toate celelalte localități din județ, ne dorim să comemorăm eroii Primului Război Mondial, dar în aceeași măsură să ne respectăm valorile naționale, cele care au fost, cele de astăzi și cele ce vor veni” – a spus președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.
Flacăra Centenarului, aprinsă pentru prima dată, pe 23 ianuarie, la Muzeul Golești, va fi depusă în acest an, al Centenarului Marii Uniri, în fiecare localitate din județ.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii