Web Analytics

Flacăra Centenarului a fost aprinsă la Suseni cu ocazia Zilei Comunei

de | 21.06.2018 10:31 | Politica si Administratie

17 Suseni 03 1249În Anul Centenarului, sâmbătă, 16 iunie, comuna Suseni a sărbătorit 513 ani de atestare documentară, prin cea de-a XIV-a ediție a Zilei Comunei Suseni. Totodată, comunitatea s-a adunat pe stadionul din localitate, locul de desfășurare a festivităților, pentru un moment solemn, de omagiere a eroilor din localitate care s-au jertfit pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial. După slujba religioasă oficiată de un sobor de preoți, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, împreună cu primarul comunei, Doru Radu, a aprins Flacăra Centenarului, care va arde de acum și la Suseni, în semn de respect pentru făuritorii Marii Uniri.

17 Suseni 01 1249De asemenea, ca în fiecare an, au fost premiate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie, reprezentând un exemplu de moralitate și integritate pentru tinerele generații. Președintele Consiliului Județean Argeș le-a oferit cu această ocazie primarului și întregii comunități o plachetă de excelență, în semn de apreciere pentru implicarea în dezvoltarea comunei, dând totodată asigurări de întregul sprijin al administrației județene și pentru viitor. De la bugetul județean, din 2016 până în prezent au fost alocate fonduri pentru reabilitarea școlii din satul Cerșani, reabilitarea rețelei de alimentare cu apă în satele Țuțuleşti, Pădureni și Găleșești, precum și amenajarea clădirii dispensarului din comună.

17 Suseni 02 1249Alături de primar și de comunitate au fost și prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, primarii localităților din sudul județului, parlamentari, consilieri județeni, precum și alți reprezentanți ai autorităților publice locale și județene. Doru Radu, primarul comunei Suseni: ”Programul artistic a fost unul bogat și cred pe placul celor care au participat la această manifestare. Interpreții Violeta Constantin și Maria Beatrice Bandoru au susținut recitaluri de excepție. Ziua comunei a culminat cu jocul de torțe și, ca în fiecare an, am oferit cetățenilor și invitaților deja vestitele sarmale de la Suseni. A fost vorba de circa 6.000 de sarmale. Mulțumesc autorităților județene, primarilor și parlamentarilor, precum și cetățenilor localității noastre pentru că au participat la acest eveniment”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii