Web Analytics

Fizicienii au reușit să simuleze o „gaură de vierme”, un tunel în spațiu-timp

de | 1.12.2022 16:40 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

Ține de „științifico-fantastic”, dar cercetătorii spun că au creat ceea ce teoretic se numește „gaură de vierme”, transmite „The Guardian”.

Citește și: Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Deşi am certificat ORNISS valabil până în 2025, nu am acces la niciun calculator! Nu pot să lucrez!”

Câțiva fizicieni americani au anunțat că au simulat două găuri negre minuscule pe un calculator cuantic și că au transmis un mesaj între ele prin ceea ce echivalează cu un tunel în spațiu-timp. Ei au spus că, bazându-se pe informația cuantică teleportată, a apărut o „gaură de vierme” traversabilă, dar că nu a fost creată fizic o ruptură a spațiului și timpului în cadrul experimentului, potrivit studiului publicat miercuri, 30 noiembrie, în jurnalul „Nature”, despre care relatează și digi24.ro.

O gaură de vierme – o ruptură în spațiu și timp – este considerată un pod între două zone izolate una de alta în univers. Oamenii de știință le numesc poduri „Einstein-Rosen”, denumire provenită de la cei doi fizicieni care au descris fenomenul: Albert Einstein și Nathan Rosen.
Dinamica găurii de vierme a fost observată pe un dispozitiv cuantic de la Google, numit procesorul cuantic „Sycamore”.


Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *