Reprezentanții firmei Energomontaj Grup s-au prezentat, din nou, în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a Primăriei Pitești cu un studiu de oportunitate pentru al treilea bloc pe care vor să îl construiască în zona bulevardului Nicolae Bălcescu, în spatele magazinului Lidl din cartierul Găvana. Acolo, firma a mai construit două blocuri, cu 8 și 9 etaje, un parcaj suprateran și au fost probleme cu o macara în 2017. În august, membrii CTATU au retras proiectul din ședință și i-au recomandat dezvoltatorului să clarifice situația juridică a terenului prin care se face accesul la parcajul suprateran și să realizeze un studiu al locurilor de parcare.
Reamintim că, în noiembrie 2017, mai multe persoane au fost evacuate dintr-un bloc și din supermarketul Lidl, după ce autorităţile au fost alertate în legătură cu producerea unei alunecări de teren pe șantierul firmei Energomontaj Grup, iar macaraua risca să se prăbușească. Dezvoltatorul a achiziționat noi terenuri și acum solicită construirea unui nou imobil cu regim de înălțime D+P+9E, clădire ce se va amplasa la o distanță de 28,35 m față de blocul cu 8 etaje, pe terenul în suprafață de 9118 m2.
Citește și Proiect imobiliar retras din şedinţa CL. Vecini nemulţumiţi de PUD-ul unui viitor bloc din Piteşti
Ultima dată când au fost în fața comisiei CTATU, în aprilie a.c., studiul de oportunitate al firmei Energomontaj a fost retras din cauza unor neconcordanțe. Atunci, consilierul local Sorin Apostoliceanu ne-a explicat că au fost mai multe discuții legate de prezentarea materialului, ce conținea o greșeală de scriere, mai exact drumul care duce la parcare trecea peste terenul altui proprietar, așa că dezvoltatorul a fost trimis să refacă documentația corect.
Recent, în ședința CTATU din 2 august a.c., Energomontaj a revenit cu studiul de oportunitate pentru clădirea de locuințe colective, numai că documentația a fost retrasă din nou de pe ordinea de zi, pe borderourile de vot fiind consemnate două voturi nefavorabile.
Iată de ce: „În ședința CTATU din 6.04.2022 s-a luat decizia prezentării unei alte propuneri care să clarifice situația juridică a terenului pe care se propune accesul la parcajul suprateran (rampa de acces), întocmirea unui studiu al locurilor de parcare necesare întregii investiții și a modului de amplasare a acestora, precum și o precizare a modificărilor aduse comparativ cu reglementările aprobate anterior”, sunt recomandările consemnate de membrii Comisiei Tehnice de Amenjare a Teritoriului și Urbanism.
0 Comentarii