Web Analytics

Firmă din Argeș, amenzi de 15.000 lei pentru nereguli privind exploatarea silvică

de | 7.10.2022 18:16 | Actualitate, Home

O firmă din Aninoasa a fost sancționată cu amenzi de 15.000 lei pentru lemne deținute fără acte și pentru că nu a respectat tehnologiile specifice de exploatare forestieră.

IPJ Argeș transmite că în perioada 05 – 06 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, au verificat legalitatea activităților de punere în valoare și exploatare forestieră desfășurate de o societate cu sediul în comuna Aninoasa, dar care are exploatare silvică pe teritoriul orașului Mioveni.

Polițiștii și specialiștii silvici au verificat exploatările desfășurate în baza a 3 Acte de punere în valoare, constituite în cadrul fondului forestier situat pe raza administrativ teritorială a orașului Mioveni.

Citește și Urmărit la nivel național, prins de polițiști

Firma a primit două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice.

Sancțiunile au fost aplicate ca urmare a identificării cantității de aproape 30 mc lemn de foc, din speciile carpen, fag și jugastru, fără documente legale; ca urmare a nerespectării tehnologiilor specifice de exploatare silvică.

Materialul lemnos, a cărui proveniență nu a fost justificată cu documente, are o valoare de peste 5.000 de lei. Acesta a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole