Web Analytics

Firma de textile Francesca Industries produce acum măşti şi combinezoane. Ovidiu Baciu: „Am realizat câteva milioane de măşti până acum”

de | 16.04.2020 13:19 | Economie

Pandemia actuală cu virusul SARS-CoV-2 are un impact major și asupra economiei. Pentru a rezista, firmele de producții textile s-au orientat spre producția de echipamente medicale necesare în lupta cu noul coronavirus. Francesca Industries, firmă din Pitești, s-a adaptat nevoilor pieței și a onorat deja comenzi de măști faciale și combinezoane. „Am realizat câteva milioane de măști până acum. Avem oferte de 3 ori mai mult decât putem face. Noi facem 100 de mii în acest moment și vom ridica, până sâmbătă, la 150 de mii/zi producția. Pur și simplu, aveam în stoc niște materii prime care se potriveau. Toată lumea are această idee acum, să facă măști și combinezoane. Noi nu facem doar măști, noi facem combinezoane de vreo 5- 6 feluri”, ne-a declarat Ovidiu Baciu, managerul firmei de confecții Francesca Industries.

La Francesca Industries, 90% din personal va lucra în continuare, 10% va fi școlarizat

L-am întrebat pe întreprinzătorul argeșean dacă producția de măști și combinezoane compensează vânzările anterioare. „Așa ceva nu există la nimeni. Ca să compenseze ceva, trebuie să compenseze capitalurile care sunt blocate și poate pierdute pe vecie în circuit”, a răspuns antreprenorul, care ne-a asigurat că angajații din Argeș vor lucra în continuare. „Toți vor lucra de săptămâna aceasta, în afară de anumite joburi care nu pot să fie adaptate la noua producție, dar 90% din personal va lucra. Pe celălalt 10% încercăm să îl reconvertim prin școlarizare, dacă se va putea”.
Ovidiu Baciu: „N-are nimeni materie primă suficientă”
Ovidiu Baciu ne-a vorbit și despre situația firmelor de confecții textile de la nivel internațional. „N-are nimeni materie primă suficientă, pentru că dotările de materie primă și utilajele prin care se făcea acea materie primă erau făcute special pentru consumurile de la «vremea de pace cu virușii». Instabilitatea furnizorilor este maximă. Vorbești acum cu el și, peste o oră, când îi dai comanda, spune că nu mai poate să ți-o dea sau nu poate să ți-o mai dea la acel preț. Asta se întâmplă și în China și în India. Noi aveam circuit integral, lucram și în Vietnam. Noi avem baza la Londra”, ne-a mai spus Ovidiu Baciu.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii