Web Analytics

Firea: „Investim 50 de milioane de euro pentru 150 de centre de zi destinate copiilor din familii sărace”

de | 7.11.2022 10:28 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ministrul Familiei Gabriela Firea a anunţat lansarea apelului pentru depunerea proiectelor în cadrul componentei ”Reforme sociale din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, 50 d emilioane de euro urmând să fie investiţi pentru realizarea a 150 de centre de zi destinate copiilor din familii sărace, invitând primarii să se implice şi să depună proiecte, potrivit news.ro.

”Premieră pentru România! Investim 50 de milioane de euro pentru 150 de centre de zi destinate copiilor din familii sărace. Invit toţi primarii de municipii, oraşe sau comune să depună proiecte pentru a putea ajuta cât mai mulţi copii. Începând de astăzi, timp de două luni, aşteptăm dosarele în acest program finanţat prin PNRR. Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse a lansat apelul pentru depunerea proiectelor în cadrul Componentei 13 – Reforme sociale din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR), Investiţia I.1. Începem procedurile pentru construcţia celor 150 de centre de zi pe care ni le-am asumat în PNRR, o investiţie de peste 50 de milioane de euro”, a anunţat Firea.

Citește și: UE solicită tuturor părților să ia măsuri concrete pentru a limita încălzirea globală

Ea anunţă că sunt aşteptate proiecte din partea autorităţilor locale de la nivelul municipiilor, oraşelor şi comunelor, care pot înfiinţa astfel de centre de zi individual sau în parteneriat cu furnizori privaţi de servicii sociale acreditaţi. Cererile de finanţare se depun exclusiv electronic în platforma PNRR – la adresa https://proiecte.pnrr.gov.ro/#/home .

Aplicaţiile pentru proiecte pot fi depuse timp de două luni, până pe 9 ianuarie 2023, inclusiv.

Investiţiile pot fi făcute pentru construcţia, reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea acestor centre destinate copiilor care provin din familii aflate în situaţii vulnerabile. Cel puţin 10 la sută dintre aceste centre vor fi înfiinţate în zonele vulnerabile şi unde comunitatea romilor este mai numeroasă. 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *