Web Analytics

Finanțe Argeș: Declaraţia unică se depune până la 31 iulie 2019

de | 8.04.2019 11:56 | Actualitate

 

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş reaminteşte contribuabililor faptul că, prin Ordinul preşedintelui ANAF nr. 49/2018, a fost aprobat modelul, conţinutul, modalitatea de depunere şi de gestionare a formularului “Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”.

Declaraţia se completează şi se depune de către :

– persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate, care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii,

– persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

Atât termenul de depunere a Declaraţiei unice, cât şi termenul de plată a impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale obligatorii au fost prelungite până la data de 31 iulie 2019 inclusiv.

Declaraţia se depune, exclusiv, prin mijloace de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale, respectiv :

– prin intermediul serviciului “Spaţiul privat virtual” (SPV) sau

– pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

Serviciul „Spaţiul Privat Virtual” constă în punerea la dispoziţia persoanelor fizice a unui spaţiu virtual aflat pe serverele Ministerului Finanţelor Publice/Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin intermediul căruia se efectuează comunicarea electronică a informaţiilor şi înscrisurilor între Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi persoana fizică în legătură cu situaţia fiscală proprie a acesteia.

Înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual se efectuează facil, doar în nume propriu, accesând site-ul www.anaf.ro/Spatiul privat virtual/Înregistrare persoane Fizice, respectând termenii şi condiţiile precizate pe site.

Pentru informaţii suplimentare cu privire la înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual se pot accesa „Instrucţiunile de înregistrare utilizatori şi utilizare Spaţiul privat persoane fizice” de pe site-ul www.anaf.ro – Spatiul Privat Virtual (dreapta sus).

După efectuarea înregistrarii în cadrul serviciului “Spaţiul Privat Virtual”, declaraţia unică completată corect şi validată se depune parcurgând următorii paşi: www.anaf.ro – Depunere declaraţie unică – Browse – Transmitere declaraţie.

De asemenea, există o colaborare între organul fiscal central (ANAF) şi organul fiscal local (primării) în ceea ce priveşte înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual, precum şi în vederea completării, depunerii şi a transmiterii declaraţiei unice.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii