Web Analytics

Finanţarea pentru gaze, principalul obiectiv pentru autorităţile locale de la Dârmăneşti

de | 18.02.2021 13:14 | Actualitate, Politica si Administratie

Administrația din comuna Dârmănești și-a propus ca principal obiectiv în acest an atragerea finanțării în vederea introducerii în localitate a rețelei de distribuție gaze naturale. Investiția, estimată la aproximativ 5 milioane de euro, depășește cu mult posibilitățile financiare ale comunei, astfel că se caută surse de finanțare guvernamentale sau europene.
„Am înregistrat dosarul la Călărași, la Agenția pentru Dezvoltare Regională, în vederea obținerii unei finanțări europene. În paralel, pe 7 ianuarie, am depus dosarul și la Direcția Generală Programe Europene Infrastructura Mare din cadrul Guvernului României. Studiul de fezabilitate privind introducerea rețelei de distribuție gaze naturale e deja făcut, astfel că, în situația în care vom obține finanțarea, urmează întocmirea proiectului propriu-zis și apoi execuția”, a spus primarul Emilian Ciolan.
Tot anul acesta, administrația din Dârmănești va efectua o expertiză la partea din rețeaua de canalizare realizată în urmă cu câțiva ani (2,5 km), în vederea reluării lucrărilor de introducere a acestei utilități în comună. Cu fonduri proprii, se au în vedere reabilitarea Căminului Cultural și continuarea lucrărilor la sala de sport de la școala din centrul localității. Nu în ultimul rând, campania de asfaltare inițiată de mai mulți ani va continua în 2021 cu Ulița lui Briceag, în lungime de 400 de metri.

Citește și Un prim final în scandalul Ciolan – USR de acum trei ani / Primarul de la Dârmăneşti a scăpat de urmărirea penală

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii