Web Analytics
scris joi, 05.01.2023

Finanţare prin PNRR. CJ Argeş a depus cinci proiecte pentru spitale din judeţ

În decursul lunii decembrie 2022, Consiliul Județean Argeș a depus cinci proiecte spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR).

Finanţare prin PNRR. CJ Argeş a depus cinci proiecte pentru spitale din judeţ

Pentru Unități de asistență medicală ambulatorie, CJ Argeș, în calitatea de partener, a depus proiectul: „Completarea dotării Spitalului Orășenesc Regele Carol I Costești prin achiziționarea de echipamente pentru infrastructura ambulatorie”, în valoare totală de 2.257.412,96 lei, cu TVA, (valoare eligibilă 100%).
La secțiunea Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale, au fost depuse proiectele: „Dotarea Spitalului Orășenesc Regele Carol I Costești cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”, valoare totală 1.805.184,40 lei, cu TVA, cheltuieli neeligibile 0,00 lei; „Lucrări de reparații capitale secția ATI” – Spitalul de Pediatrie Pitești, valoare totală 13.944.976,26 lei, cu TVA, din care 13.921.602,32 lei cheltuieli eligibile și 23.373,94 cheltuieli neeligibile; „Achiziție de echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale” – Spitalul Județean de Urgență Pitești, valoare totală 14.099.440,00 lei, cu TVA, (valoare eligibilă 100%).
Vor fi achiziționate instalații specifice de aer condiționat, instalații de dezinfectare a personalului medical, precum și echipamente de decontaminare a mediului și pentru sterilizare.

Citește și Ion Mînzînă, după doi ani la şefia CJ: „În Argeş am investit în toate domeniile importante”

Un laborator de radioterapie la SJU Pitești

În cadrul apelului PNRR, la secțiunea Infrastructură spitalicească publică nouă, C.J. Argeș, având calitatea de solicitant, a depus proiectul „Laborator de radioterapie” – Spitalul Județean de Urgență Pitești, în valoare totală de 74.700.328,48 lei, cu TVA, din care 5% = 3.735.016,42 lei, cu TVA, respectiv 3.140.541,01 lei, fără TVA, din bugetul Consiliului Județean Argeș. Obiectivul proiectului constă în construcția și dotarea unui laborator de radioterapie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, la care se va conecta Secţia de Oncologie existentă. Laboratorul va avea cinci nivele (S1+S2+D+P+1E parțial) și va fi amplasat în zona de sud-est a secției de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești, la aproximativ 4,6 m față de aceasta. Consiliul Județean Argeș mai transmite că, potrivit unor date recente, nevoia de radioterapie crește cu 3% în fiecare an, iar statisticile arată că în țara noastră se înregistrează anual peste 60.000 de noi cazuri de cancer.

Citește și Ion Mînzînă, la Pitești Arena: „Acum 50 de ani se inaugura Sala Sporturilor și tot atunci FC Argeș învingea Real Madrid”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită