Finalizarea activităților proiectului: „Creşterea Eficienţei Energetice a Spitalului de Recuperare Brădet”

de | 5.04.2022 13:57 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Unitatea Administrativ Teritorială Județul Argeș anunță finalizarea activităților proiectului Creşterea Eficienţei Energetice a Spitalului de Recuperare Brădet, cod SMIS 114860.

Proiectul a fost implementat prin intermediul finanțării nerambursabile acordate prin Programul Operational Regional 2014- 2020, Axa Prioritară 3 Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de Investitii 3.1 Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operatiunea B-Cladiri Publice.

Acesta a fost derulat în localitatea Brăduleț, județul Argeș, în perioada 25.05.2018-30.04.2022, având o valoare totală de 4.273.336,36 lei, din care FEDR în valoare de 3.160.266,77 lei.

Obiectivul general al proiectului a reprezentat creșterea eficienţei energetice a Spitalului de Recuperare Brădet în vederea sprijinirii tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Obiectivul specific a avut în vedere reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi a consumurilor de energie în vederea creşterii eficienţei energetice a Spitalului de Recuperare Brădet.

În cadrul proiectului au fost realizate lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire şi furnizare a apei calde de consum, iluminat şi ventilare, izolare termică la exterior a părţii opace a faţadelor, termoizolarea la exterior a pereţilor supraterani ai subsolului (soclu), termo-hidroizolarea terasei/planşeului sub pod şi izolarea termică a planşeului peste subsol, precum și construirea unei scări pe structură metalică pentru evacuare în caz de incendiu.

Rezultatele obținute sunt: Scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră la 71,17echivalent tone de CO2; Scăderea consumului anual de energie primară al clădirilor publice la 1.875.913,82 kWh/an; Scăderea consumului anual de energie finală în clădirea publică din surse neregenerabile la 122,81 tep; Scăderea consumului anual specific de energie primară din surse neregenerabile la 202,5 kwh/m2/an; Scăderea consumului anual de energie primară din surse regenerabile pentru preparare apă caldă de consum 141.097,4 kWh/an.

Impactul proiectului asupra localității constă în sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, prin îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii, reabilitarea și modernizarea instalațiilor pentru prepararea, distribuția și utilizarea agentului termic pentru încălzire și a apei calde menajere utilizarea surselor de energie regenerabilă și totodată la creșterea gradului de confort interior pentru beneficiarii direcți și indirecți.

Piteşti, Piaţa Vasile Milea Nr. 1, Cod poștal: 110053, Telefon: 0248.210.056 Fax: 0248.220.137, www.cjarges.ro

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Să nu-l uităm pe fostul campion alb-violet Marcel Pigulea!
Să nu-l uităm pe fostul campion alb-violet Marcel Pigulea!

S-a născut la 24 mai 1943, în comuna Albuleşti, în judeţul Mehedinţi. A început fotbalul la Progresul Strehaia (1955), fiind foarte repede promovat (încă junior) în echipa mare. În anul 1961 a devenit student la IEFS şi s-a transferat la divizionara “B” Dunărea...

Medalii obținute de CS Mioveni la Campionatele Naționale de Judo
Medalii obținute de CS Mioveni la Campionatele Naționale de Judo

Șase medalii au obținut în week-end, judocanii de la CS Mioveni, la Finala Campionatelor Naționale Under 13 și Under 15. Concursul s-a desfășurat la Sibiu. CS Mioveni a fost prezent cu o delegație formată din 19 sportivi, toți antrenați de Verginel Popescu și Lavinia...

Ultimul meci pe teren propriu pentru echipa de baschet a Piteștiului
Ultimul meci pe teren propriu pentru echipa de baschet a Piteștiului

După un nou sezon reușit, echipa de baschet a Piteștiului își ia rămas bun de la suporteri. Joi, de la ora 17:30, formația alb-violetă va juca Meciul 2 al Finalei mici contând pentru Liga Națională. Adversară este CSM Oradea, vicecampioana en-titre. Scorul la general...

Argeș. Două persoane s-au electrocutat în curtea unui biserici
Argeș. Două persoane s-au electrocutat în curtea unui biserici

Două persoane s-au electrocutat, marţi, după ce au atins cu o scară o linie de înaltă tensiune ce trecea prin curtea unei biserici din comuna Merișani. Potrivit informațiilor, un bărbat de 43 de ani a atins cu scara linia de înaltă tensiune şi s-a electrocutat, iar o...


Loading RSS Feed