Web Analytics

Finalizarea activităților proiectului: „Creşterea Eficienţei Energetice a Spitalului de Recuperare Brădet”

de | 5.04.2022 13:57 | Actualitate, Politica si Administratie

Unitatea Administrativ Teritorială Județul Argeș anunță finalizarea activităților proiectului Creşterea Eficienţei Energetice a Spitalului de Recuperare Brădet, cod SMIS 114860.

Proiectul a fost implementat prin intermediul finanțării nerambursabile acordate prin Programul Operational Regional 2014- 2020, Axa Prioritară 3 Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de Investitii 3.1 Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operatiunea B-Cladiri Publice.

Acesta a fost derulat în localitatea Brăduleț, județul Argeș, în perioada 25.05.2018-30.04.2022, având o valoare totală de 4.273.336,36 lei, din care FEDR în valoare de 3.160.266,77 lei.

Obiectivul general al proiectului a reprezentat creșterea eficienţei energetice a Spitalului de Recuperare Brădet în vederea sprijinirii tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Obiectivul specific a avut în vedere reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi a consumurilor de energie în vederea creşterii eficienţei energetice a Spitalului de Recuperare Brădet.

În cadrul proiectului au fost realizate lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire şi furnizare a apei calde de consum, iluminat şi ventilare, izolare termică la exterior a părţii opace a faţadelor, termoizolarea la exterior a pereţilor supraterani ai subsolului (soclu), termo-hidroizolarea terasei/planşeului sub pod şi izolarea termică a planşeului peste subsol, precum și construirea unei scări pe structură metalică pentru evacuare în caz de incendiu.

Rezultatele obținute sunt: Scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră la 71,17echivalent tone de CO2; Scăderea consumului anual de energie primară al clădirilor publice la 1.875.913,82 kWh/an; Scăderea consumului anual de energie finală în clădirea publică din surse neregenerabile la 122,81 tep; Scăderea consumului anual specific de energie primară din surse neregenerabile la 202,5 kwh/m2/an; Scăderea consumului anual de energie primară din surse regenerabile pentru preparare apă caldă de consum 141.097,4 kWh/an.

Impactul proiectului asupra localității constă în sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, prin îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii, reabilitarea și modernizarea instalațiilor pentru prepararea, distribuția și utilizarea agentului termic pentru încălzire și a apei calde menajere utilizarea surselor de energie regenerabilă și totodată la creșterea gradului de confort interior pentru beneficiarii direcți și indirecți.

Piteşti, Piaţa Vasile Milea Nr. 1, Cod poștal: 110053, Telefon: 0248.210.056 Fax: 0248.220.137, www.cjarges.ro

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *