Web Analytics

Finala Cupei, Rucăr-Câmpulung. Jandarmii asigură măsuri de ordine publică

de | 29.06.2022 12:54 | Actualitate, Sport

Jandarmii argeșeni vor asigura astăzi, începând cu ora 16.00, măsuri de ordine și siguranță publică la meciul de fotbal dintre echipele ACS Inter Câmpulung și CS Rucăr, pe stadionul Nicolae Dobrin din municipiul Pitești.

În conformitate cu Legea nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, intrarea în stadion, accesul publicului, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator.  

Citește și: Jandarmii argeșeni, prezenți la evenimentele cultural-artistice și sportive din acest weekend

Accesul publicului în stadion este liber și se va realiza începând cu ora 17.00.

Pentru ca evenimentul să se desfășoare fără incidente, Jandarmeria Argeș recomandă spectatorilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

De asemenea, jandarmii mai precizează că legislația în vigoare interzice persoanelor fizice următoarele:

  • deținerea, folosirea sau efectuarea oricăror operațiuni cu materiale pirotehnice, spectatorii neavând voie să dețină sau să introducă în stadion astfel de obiecte.
  • afișarea de inscripții care incită la ură națională, rasială, religioasă sau la discriminări de orice fel și la violență.
  • accesul în stadion cu substanțe toxice, băuturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cuțite, pumnale ori alte asemenea obiecte, care pot pune în pericol  siguranța participanților. 
  • aruncarea asupra celorlalţi spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în incinta bazei sportive, precum şi în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanţe corozive ori care murdăresc.

Citește și: Activitate preventiv-educativă desfășurată de jandarmii argeșeni

Participanții trebuie să respecte măsurile stabilite de organizator și de forțele de ordine, pe traseele către locul de desfășurare a meciului, în apropierea și în incinta arenei sportive și sunt obligați să se supună la efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor de către forţele de ordine.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *