Web Analytics

Filme premiate la festivaluri internaționale, în primul weekend din iunie, la Cinematograful „București”

de | 31.05.2023 16:14 | Actualitate, Cultură, Home

Primul weekend din iunie începe la Pitești cu caravane de filme premiate la festivaluri internaționale, trei zile la rând, între 2 și 4 iunie.
Vineri, 2 iunie, debutează la Cinema „București” American Independent Film Festival – Itinerant, o caravană cu filme americane. Va fi proiectat în premieră filmul Wendy, de Behn Zeitlin. „Această adaptare a lui Peter Pan, reinventează povestea clasică, într-un cadru complet nou. Odată cu amenințările la adresa copilăriei lor veșnice, Wendy trebuie să-și salveze frații și pe ceilalți copii de pe insulă, cu ajutorul celui mai puternic lucru pe care îl are: dragostea pentru familia ei”, au transmis reprezenatnții cinematografului.


Proiecțiile continuă pe 3 iunie, atunci când Caravana Les Films de Cannes à Pitești propune publicului o selecție de filme de autor, din competiția Festivalului de Film de la Cannes; comedia franțuzească Le Discours, regizată de Laurent Tirard, după un roman al celebrului Fabcaro.

Citește și 1 Iunie cu multe surprize pentru copii, la Piteşti şi Goleşti


Caravana Zilele Filmului Românesc 2023 încheie programul de la Pitești pe 4 iunie, când va rula în premieră, la Cinematograful „București”, R.M.N., cel mai recent titlu semnat Cristian Mungiu. Filmul a avut premiera mondială în selecția oficială a festivalului de la Cannes și va fi însoțit de un mesaj din partea regizorului. „Filmul este o poveste despre resorturile profunde ale comportamentului uman în fața realităților care îl surprind, despre relația cu celălalt și despre felul în care ne raportăm cu toții astăzi la un viitor neliniștitor”, mai regăsim în comunicat.

Programul proiecțiilor se regăsește pe www.filmedefestival.ro.
American Independent Film Festival – Itinerant
Vineri, 2 iunie, 18:00: Wendy, regia Behn Zeitlin

Caravana Les Films de Cannes à Pitești
Sâmbătă, 3 iunie, 18:00: Le Discours, regia Laurent Tirard, Cannes 2020

Caravana Zilele Filmului Românesc
Duminică, 4 iunie, 18:00: R.M.N., regia Cristian Mungiu, Cannes 2022

Caravanele de la Pitești sunt prezentate de Asociația Cinemascop, Voodoo Films, și Mobra Films, cu sprijinul cinematografului „București”. Proiectul este finanțat de Centrul Național al Cinematografiei. Parteneri: Europa Cinemas și Radio România Cultural.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *