Filmările pentru lungmetrajul despre „Experimentul Piteşti” s-au încheiat

de | 19.08.2015 19:40 | Actualitate

Filmările pentru lungmetrajul „Herman – Omul din spatele terorii”, de Victoria Baltag, care vorbeşte despre „Experimentul Piteşti” din perioada regimului comunist, s-au încheiat joia trecută, urmând ca pelicula să intre în perioada de postproducţie.
Următorul pas este perioada de postproducţie. Totodată, echipa filmului mai are nevoie de fonduri pentru achitarea costurilor din producţie şi a celor ce vor urma în postproducţie.
În acest sens, s-a realizat un partenariat cu Sprijina.ro (platformă de crowdfunding), care a adus filmului o vizibilitate de peste 12.000 vizitatori unici în doar 10 zile şi o sumă de peste 8.000 de lei. Acesta este doar începutul strategiei de strângere de fonduri pe care platforma românească o are, iar echipa filmului are încredere în potenţialul românesc de a sprijini un lungmetraj care spune o poveste a istoriei, o parte din evenimentele României dintre anii 1942 – 1954.
Din februarie 2016, filmul va fi distribuit festivalurilor internaţionale din întreaga lume, pentru o durată de 12 luni.
„Herman – Omul din spatele terorii” va intra în cinematografe abia în 2017. D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii