Web Analytics

FIFA pregătește un nou format pentru Campionatul Mondial de fotbal

de | 4.12.2022 09:34 | Actualitate, Home, Sport

Forul internațional plănuiește mai multe schimbări majore pentru următoarea ediție a Cupei Mondiale, prima anunțată oficial fiind cea de creștere a numărului de echipe participante de la 32, câte sunt în prezent, la 48. Astfel, Europa ar primi 16 locuri, Africa 9 locuri, Asia 8 locuri, America de Sud 6 locuri, Oceania un singur loc și America de Nord și Centrală 6 locuri. Ultimele două locuri ar urma să se dispute la baraj între câte o formație din Asia, una din America de Sud, una din America de Nord și Centrală și una din Africa. Ar putea fi o oportunitate inclusiv pentru România, având în vedere că ultima participare a țării noastre la un turneu final mondial a fost chiar la prima ediție la care s-a mărit numărul echipelor participante de la 24 la 32.

Citește și: Adrian Mutu: „FC Argeş este în inima mea, pentru că acolo m-am format ca fotbalist, dar acum sunt antrenor la Rapid şi vreau să câştig”

Ediția următoare a Campionatului Mondial va avea loc în 2026 în 3 state gazdă, Canada, Mexic și Statele Unite ale Americii. FIFA ia în calcul inclusiv să alcătuiască 16 grupe a câte 3 echipe, cu primele două clasate urmând să avanseze în fazele superioare. De asemenea, conform publicației The Guardian, rămâne în picioare și opțiunea creării a 12 grupe a câte 4 echipe, însă rămâne de văzut cum vor arăta cu exactitate fazele eliminatorii, pentru că nu vor mai fi 16 echipe care vor ieși din grupe, ci 24, astfel că s-ar putea merge pe varianta celor mai bune 8 locuri 3 din faza grupelor care să se alăture tabloului eliminatoriu care ar avea 32 de echipe. Momentan FIFA nu a luat nicio decizie și nu a făcut niciun anunț oficial în privința formatului Cupei Mondiale de peste 4 ani.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii