Web Analytics

„Festivalul Tinerilor”, găzduit de Filamonica Piteşti, a ajuns la cea de-a treia ediţie. De 1 iunie, intrare gratuită pentru copii

de | 1.06.2023 11:55 | Actualitate, Cultură, Home

Filarmonica Pitești organizează, pe 1 și 23 iunie, a treia ediție a „Festivalului Tinerilor”, în două părți: concert simfonic (joi, 1 iunie) și concert jazz-pop (vineri, 23 iunie).
Alături de orchestra simfonică a instituției, dirijată de Tiberiu-Dragoș Oprea, vor urca pe scenă, la Centrul Multifuncțional, joi, 1 iunie, de la ora 19:00, Miruna-Mihaela Măciucă, Ion Popa Lianu, Sofia Butaru, Cristian Eduard Miclea, Nectaria Anastasia Negoescu, Izabela Maria Călina, Bogdan Marius Miu, Carla Ștefania Achim și Ioana Tomescu. Soliștii au fost aleși în urma selecției naționale organizate de Filarmonica Pitești.

În program: Edvard Grieg – „Concertul pentru pian și orchestră în la minor, op. 16”, Carl Maria von Weber – „Concertul nr 1 pentru clarinet și orchestră” (partea 1), Manuel De Falla – „Dans Spaniol”, Domenico Cimarosa – „Concert pentru două flaute”, Antonín Dvořák – „Rusalka”, Joseph Haydn – „Concertul pentru pian și orchestră în Re major” (partea 1), Camille Saint-Saëns – „Allegro Appassionato pentru violoncel și orchestră”, G. Rossini – „Introducere, tema și variațiuni pentru clarinet și orchestră”.

Ca un dar din partea filarmonicii, copiii până în 18 ani au intrare gratuită. Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.
M.S.

Citește și 1 Iunie cu multe surprize pentru copii, la Piteşti şi Goleşti

Citește și La Pitești, pe stradă, festival de carte pentru copii

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *