Web Analytics

Festivalul Stonebird de la Corbi, brand naţional încă de la prima ediţie

de | 16.08.2018 15:00 | Actualitate

# Superbul vis real al unor nopţi de vară rock

Îmi vin în minte sute de epitete când mă gândesc cât de magic a fost la prima ediție a Festivalului rock Stonebird, derulat între 10 și 12 august la Corbi, în zona ”La chilii”, pe un deal cu o priveliște magnifică. A fost un eveniment cu peste 5.000 de invitați și care a devenit de la prima ediție un brand al Argeșului. Cel mai mare festival rock din mediul rural din România. Ce mi-a plăcut la Stonebird? Totul.

Mi-a plăcut drumul de 20 de minute pe care îl făceam în fiecare seară până la locul festivalului, pe un drum asfaltat special pentru eveniment. Mi-au plăcut animația pozitivă (asta probabil și pentru că sunt un agorafan, și nu un agorafob) și calitatea oamenilor din toate colțurile țării prezenți la Stonebird. Lumea s-a simțit foarte bine în fiecare seară, s-a dansat și s-a cântat tot timpul. Iar primarul Virgil Baciu a dat o lecție multor edili din județ și din țară prin deschiderea și implicarea în ceea ce privește organizarea Festivalului Stonebird, la care au cântat atâtea trupe de top, de la Zob și Partizan, până la Alex Calancea&Lupii, Bucium și The Rock, alături de bateristul american Mike Terrana și Dave Evans (foto sus), primul solist al faimoasei trupe AC/DC. Sună incredibil, nu? Și totuși a fost real, încântător de real. Prima ediție a Stonebird a fost un superb vis real al unor nopți de vară rock.
Și apropo de primarul Baciu, mi-a plăcut să îl văd dansând ore în șir în mulțime, ca un rocker autentic, fără vreun gest fals sau vreo dâră de atitudine de fațadă.
Toată lumea s-a simțit la superlativ. Și nu aveai cum să te simți altfel. Prin public i-am văzut simțindu-se foarte bine și dansând până dimineața și pe Simona Brătulescu, vicepreședintele CJ Argeș, venită cu toată familia, și pe fostul prefect Ciprian Berevoianu. Rock-ul i-a unit și ne-a unit pe toți.
Recunosc că a fost prima oară când am dansat aproape șase ore pe un deal, și asta datorită Stonebird. Și când auzi și vezi atâtea și atâtea hit-uri, pur și simplu nu îți poți lăsa picioarele să stea liniștite. Nu poți să nu trăiești la maximum fiecare secundă de festival.
Și, apropo de momente și concerte de ținut minte cel puțin o viață, mi-a plăcut al naibii de mult show-ul susținut de The Rock, cea mai bună trupă-tribut AC/DC din Europa, împreună cu inepuizabilul baterist american Mike Terrana și cu celebrul Dave Evans. La 65 de ani, Dave Evans a arătat o energie fantastică și un profesionalism fără cusur. Iar publicul a simțit asta și a reacționat pe măsură. Mi-a plăcut cum a cântat și evoluat Daniel Ignat, solistul The Rock, originar din Câmpulung Muscel și totodată unul dintre cei patru coorganizatori ai festivalului, alături de Mihai Capet, Traian Mitroi și Bogdan Năstase. Același Daniel Ignat care în toate orele și zilele de dinaintea festivalului a alergat și s-a zbătut mult alături de Mihai, Traian și Bogdan pentru ca Stonebird să iasă de neuitat. Și chiar așa a fost. Și vreți să știți care a fost de fapt secretul reușitei totale a primei ediții a Festivalului Stonebird? Pasiunea. Da, pasiunea pentru rock a celor patru organizatori și a primarului Virgil Baciu. Pasiunea pură și dăruirea de a arăta că și într-o comună din Argeș se poate organiza un eveniment de anvergură națională.
Și nu știu alții cum sunt, dar eu de abia aștept a doua ediție a Stonebird. Let there be rock!
Denis Grigorescu. Foto: Diana Iordache

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii