Web Analytics
scris joi, 19.10.2023

Festivalul Internațional „Liviu Ciulei”, la Pitești. Lansări, expoziții și piese de teatru

Teatrul „Alexandru Davila” Pitești va organiza, în perioada 4-26 noiembrie 2023, Festivalul Internațional de Teatru „Liviu Ciulei”, ediția a II-a. Tema proiectului teatral din acest an este Clasic. Modern. Absurd.

Festivalul Internațional „Liviu Ciulei”, la Pitești. Lansări, expoziții și piese de teatru

„Împreună cu publicul și invitații noștri (critici de teatru, dramaturgi, actori și regizori, directori de festivaluri, manageri etc.) vom celebra și cei 100 de ani de la nașterea marelui artist Liviu Ciulei. Aniversarea este un mod unic și emoționant de a sărbători viața și moștenirea sa culturală. Ciulei nu a fost doar un regizor talentat, ci și o reală icoană culturală în lumea teatrului, cunoscut pentru munca sa inovatoare. Un asemenea festival aduce un omagiu influenței sale profunde asupra artei teatrale contemporane”, a transmis Teatrul „Al. Davila”.

Organizatorii au lansat o invitație către instituții de cultură din Argeș pentru a-și promova activitatea în cadrul unor expoziții găzduite în spațiile Teatrului „Alexandru Davila”. Astfel, pe toată perioada festivalului, în zilele de sâmbătă și duminică, în foaierul Teatrului vor fi organizate standuri de prezentare, dar și lansări de carte: 4 și 5 noiembrie, expoziție a Muzeului Viticulturii și Pomiculturii Golești; 11-12 noiembrie – stand al Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu”; 18 și 19 noiembrie, expoziție a Muzeului Județean Argeș; 25-26 noiembrie, Liceul de Arte „Dinu Lipatti” promovează activități specifice pentru Secția Arhitectură.

Citește și Limba română este recunoscută de miercuri ca limbă oficială a minorităţii române din Ucraina

Lansări de carte și turnee în localitățile argeșene

Programul Festivalului cuprinde și o sesiune de lansări de carte care va avea loc, sâmbătă, 18 noiembrie, ora 16.00, și va fi moderată de directorul Festivalului, Doina Papp, reputat critic de teatru, istoric de teatru, publicist, membru al Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru și al UNITER (Uniunea Teatrală din România). Publicul va avea prilejul să întâlnească importanți autori de carte de teatru, precum Dinu Grigorescu, Cristian Sabău, Sebastian-Vlad Popa și Mircea M. Ionescu.

Totodată, Teatrul piteștean, sub aceeași siglă a Festivalului Internațional deTeatru, va efectua turnee în localitățile din județul Argeș cu producții propii adresate atât spectatorilor mici, cât și celor mari. Programul acestor deplasări va fi publicat pe site-ul oficial al instituției.

Program

Deschiderea Festivalului Internațional de Teatru „Liviu Ciulei”, ediția a II-a, va avea loc sâmbătă, 4 noiembrie, la teatrul gazdă, cu noua producție „Proștii sub clar de lună” de Teodor Mazilu, regia Felix Alexa.

Duminică, 5 noiembrie, Teatrul Dramaturgilor Români din București ne propune „Șase comedii ușoare pentru oameni triști” de Ștefan Caraman, regia Alexandru Nagy.

În al doilea final de săptămână din lună, sâmbătă, 11 noiembrie, Teatrul Municipal Matei Vișniec din Suceava vine cu o producție semnată de regizorul Botond Nagy, „Întoarcerea acasă” de Matei Vișniec.

Duminică, 12 noiembrie, Teatrul Țăndărică din București oferă un spectacoldupă un text celebru: „Regele moare” de Eugène Ionesco, regia și adaptarea Eliza Păuna.

În continuarea, sâmbătă, 18 noiembrie, artiștii din Arad, de la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, vin cu o montare semnată de Sânziana Stoican, „Familia Tót” de Örkény István.

O zi mai târziu, duminică, 19 noiembrie, trupa Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova prezintă publicului montarea „Gândește-te la Africa” de Gordon Dryland, regia Alexandru Boureanu.

Ediția a II-a a Festivalului se va încheia în weekend-ul 25-26 noiembrie. Sâmbătă – o nouă întâlnire cu dramaturgia lui Eugène Ionesco, „Cântăreața cheală”, regia Cristian Ban, de la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești.

Ultima seară a Festivalului, 26 noiembrie, este dedicată Teatrului de Dramă și Păpuși din Vrața, Bulgaria: „Profesionistul” de Dušan Kovačević.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *