Web Analytics

Festivalul Internaţional de film “Très Courts” la Universitatea din Piteşti

de | 13.06.2019 13:11 | Cultură

În perioada 7-8 iunie, Universitatea din Pitești – Specializarea Jurnalism – a fost gazda ediției cu numărul 21 a Festivalului Internațional de film “Très Courts”. Chiar dacă filmele au avut teme foarte complexe, cei prezenți în sală au trebuit să voteze doar 3 dintre cele 38 de filme de scurtmetraj ce au fost prezentate.
Filmele au fost foarte diferite din punctul de vedere al temelor abordate, dar și al complexității, de la o poveste cu simple umbre animate, până la o scenă din mijlocul unui accident, cu oameni răniți și mașini răsturnate.
Indiferent de abordare, chiar dacă au avut doar 4 minute la dispoziție pentru a-și prezenta povestea, au reușit să stârnească multe emoții. Filmul “Pour le meilleur” a prezentat povestea unui cuplu ce a acceptat provocarea de a sta legați unul de altul tot timpul; ei la prima vedere păreau foarte fericiți, dar în realitate nu se mai suportau. “2 Minutes” prezintă povestea unui băiat obligat de tatăl său să câștige o competiție în care trebuia să își țină respirația sub apă. El ajunge să se îndrăgostească de fata cu care era în competiție, iar finalul rămâne la interpretarea spectatorilor. “Nursery Rhymes” prezintă povestea unui tată care încearcă să își liniștească copilul cântându-i, în timp ce în jurul lor sunt urmele unui accident îngrozitor. “Les Insensibles” este o comedie prin care sunt prezentate mai multe scene cu oameni care reacționează într-un mod lipsit de compasiune față de problemele celor din jurul lor. Acestea sunt doar 4 din cele 38 de filme de scurtmetraj care i-au încântat pe spectatori.
Festivalul are loc anual, începând cu luna iunie, în 20 de țări de pe 5 continente.
Marian Niţescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii