Web Analytics

Festivalul Căluşului Argeşean de la Stolnici a ajuns la a XXX-a ediţie

de | 23.05.2018 22:34 | Politica si Administratie

14 01Pe 17 mai, la Stolnici a avut loc Festivalul Călușului Argeșean, manifestare ajunsă la cea de-a 30-a ediție. Cu această ocazie, numeroase ansambluri de călușari din județele Argeș și Olt s-au întrecut pe scena din apropierea Primăriei Stolnici. De asemenea, au fost decernate diplome de fidelitate celor care au împlinit 50 de ani de căsătorie și au fost decernate patru titluri pentru Cetățenii de onoare ai acestei localități.

Diplome pentru cei care au împlinit 50 de ani de căsnicie

14 02Sevastian Pupăză Roșu, primarul comunei Stolnici, ne-a declarat: „De Ziua de Înălțare a avut loc la Stolnici cea de-a 30-a ediție a Festivalului Călușului Argeșean la nivel județean și cea de-a 17-a la nivel local. Primăria, Consiliul Local Stolnici și Asociația Călușăreii Stolnici au organizat an de an, timp de 17 ani, această manifestare. A fost Ziua Eroilor și era normal ca această zi să înceapă cu un moment cultural dedicat acestei zile, chiar la Monumentul Eroilor din centrul comunei. Așa se face că elevii Școlii Gimnaziale «Constantin Bălăceanu Stolnici» au susținut un program artistic, precum și reprezentanții Căminului Cultural Stolnici. Am înmânat diplome celor care au împlinit 50 de ani de căsnicie și vreau să vă spun că am avut un număr de șase astfel de cupluri. De asemenea, le-am înmânat și o sumă modică de bani. A urmat Festivalul Călușului, evenimentul principal al acelei zile, la care au participat ansambluri de călușari de pe Valea Cotmenei, și anume Bârla, Hârsești, Stolnici și Lunca Corbului. Au venit și călușarii de la Casa de Cultură din Costești, Bascov și Ungheni, iar din județul Olt au venit călușarii din Colonești, Sârbii Măgura și Movileni. După festivalul propriu-zis, am avut și un invitat special, care i-a încântat pe cei prezenți. Este vorba de Niculina Stoican. Totodată, o tânără speranță din Pitești a prezentat un program deosebit, și anume cel susținut de Sebi David. Instrumentiștii de la Școala Populară de Artă din Pitești au făcut și ei spectacol și au arătat că încă sunt talente în județul nostru”.
14 03La eveniment au fost prezenți secretarul de stat Daniel Botănoiu, cel care a făcut și o vizită la solariile de tomate din Stolnici și la o fermă de vaci, senatorul Cristina Stocheci, deputatul Nicolae Georgescu, prefectul Emilian Dragnea, primarul Gheorghe Stancu de la Bascov și primarul Gheorghe Drăgan de la Lunca Corbului. Primăria și Consiliul Local Stolnici au decernat și patru titluri de Cetățeni de onoare pentru primii patru mari contribuabili din comuna Stolnici, cei care aduc peste 50% din bugetul acestei localități. Este vorba de Hadi Georgios de la Haditon, Luminița Fulga de la Eltra Global, Mircea Băluță de la Agro Total și Florin Victor Marinescu de la Agro Star.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii