Web Analytics

Festivalul de C*ARTE. Triunghiul cunoaşterii: carte, lectură, bibliotecă

de | 27.06.2019 13:11 | Cultură

Evenimentul anului, organizat de Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, sub egida Anului Cărții în România, este Festivalul de C*ARTE – Triunghiul cunoașterii: carte, lectură, bibliotecă, ediția a III-a, desfășurat în perioada 13-16 iunie 2019.
Festivalul de C*ARTE a fost organizat împreună cu Consiliul Județean Argeș, în colaborare cu Primăria Pitești și s-a derulat sub auspiciile proiectului „Respect pentru valorile naționale”, proiect realizat de Consiliul Județean Argeș.
Festivalul a cuprins, în premieră, Târgul de carte în aer liber, unde, în zona pietonală din fața bibliotecii, și-au expus oferta de carte zece edituri importante din România: editurile Curtea Veche Publishing, Niculescu și Nemira din București, Editura Polirom (Iași), editurile Ecou Transilvan și Eikon din Cluj-Napoca, editurile Diana, Trend și Usborne din Pitești, standul Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Pitești.
Încă de la deschidere, piteștenii și-au arătat interesul pentru carte și lectură, prin prezența numeroasă la standurile cu carte.
Deschiderea oficială a Festivalului de C*ARTE a avut loc joi, 13 iunie, în holul principal al Bibliotecii Județene Argeș. Au participat și au luat cuvântul la eveniment oaspeți deosebiți: subprefectul Adrian Bughiu, Roxana Stoenescu, reprezentanta Consiliului Județean Argeș, viceprimarul municipiului Pitești, Laurențiu Zidaru, rectorul Universității din Pitești, Dumitru Chirleșan, inspectorul școlar general, Dumitru Tudosoiu, directorul Centrului Cultural Județean Argeș, Araxy Negoșanu, directorul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu, Cristian Cocea de la Direcția Județeană pentru Cultură Argeș și jurnalistul Mihai Golescu.

Concerte de neuitat cu Trenul de Noapte, Mike Godoroja și Heartbeat

Gazda și organizatorul acestui eveniment a fost Octavian Mihail Sachelarie, directorul Bibliotecii Județene Argeș, alături de care au mai fost prezenți scriitori, ziariști, profesori, oameni de cultură, care au transmis mesajele lor de felicitări și aprecieri pentru acest eveniment cultural deosebit.
Întreg parcursul celor patru zile ale Festivalului de C*ARTE a fost un periplu în lumea culturii autentice, cu numeroase lansări de carte, conferințe tematice, serate muzicale și activități interactive dedicate copiilor, donații de cărți, dar și de materiale informative pe teme europene.
Au concertat, pentru argeșeni, Ducu Bertzi, Marcian Petrescu și trupa Trenul de noapte, Mike Godoroja&Blue Spirit, trupa Heartbeat (Adrian și Andrei Tase).
Festivalul de C*ARTE a fost un eveniment de anvergură, deosebit de important la nivelul județului Argeș, cu o frumoasă influență în rândul populației.
„Iubiți cartea! Asta înseamnă că vă iubiți pe dumneavoastră înșivă”, acesta este un mesaj semnificativ desprins din discursul domnului Mihai Golescu, directorul ziarului „Argeșul”.
Cristina Baciu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii