Web Analytics

Un festival frumos ca o stare de spirit. „Oraşul” Stonebird de la Corbi

de | 15.08.2019 13:28 | Cultură

Anul trecut pe vremea asta îmi veneau în minte sute de epitete când mă gândeam cât de magic a fost la prima ediție a Festivalului rock Stonebird de la Corbi. În același timp, de abia așteptam să merg la a doua ediție. Și am mers. Iar epitetele și amintirile speciale s-au înmulțit. Și cred că sunt în asentimentul meu și cei peste 8.000 de fani din toată țara care au venit la Stonebird în zona ”La chilii” de la Corbi între 9 și 11 august pentru a vedea concerte cu trupe de primă clasă și pentru a se bucura de o atmosferă unică. Iar ce am văzut mi-a confirmat încă o dată faptul că Festivalul Stonebird a devenit deja, după doar două ediții, un brand național.
Încă de când am ajuns pe dealul ce găzduiește Stonebird m-am încărcat cu o stare pozitivă, văzând zona plină ochi. Sute de corturi și tot atâtea mașini, mii de fani de toate vârstele, oameni de calitate uniți în cuget și simțire de pasiunea pentru muzica rock. Practic, numărul spectatorilor s-a dublat față de ediția din 2018. Privind toată animația de pe deal, aveai senzația că de fapt ai ajuns într-un oraș născut peste noapte în mijlocul comunei Corbi. Un oraș-rock. ”Orașul” Stonebird.
Și toată atmosfera asta tonifiantă te ”contamina” imediat și te încărca cu o stare de spirit specială. O stare de spirit numită Stonebird. O stare de spirit ce i-a cuprins inclusiv pe Maria Dinu – administratorul județului, și pe Florin Frătică, fostul primar de la Bradu.
S-a dansat și s-a cântat ore în șir. Și pe parcursul a două zile de festival Stonebird am văzut cu mult mai multe zâmbete și chipuri fericite decât văd într-un an pe străzile din Pitești.
Iar primarul Virgil Baciu a fost din nou un exemplu de implicare în organizarea festivalului. Și același primar a fost pe parcursul festivalului și un rocker autentic, nu puține fiind momentele când a cântat și dansat alături de miile de fani.
Trupele și numele de top au fost din nou o constantă fericită la Stonebird, de la Cristi Minculescu, Valter& Boro, Timpuri Noi sau Bucovina până la ZOB, Alex Calancea Band și The Rock. O mențiune specială se cuvine și pentru formaţia New Jersey din Italia, considerată cea mai bună trupă-tribut Bon Jovi din lume, care a făcut un show special.

Secvențe de la festival vor apărea în videoclipul unui star american

Dacă anul trecut invitatul special la Stonebird a fost Dave Evans – primul solist al trupei AC/DC, în acest an fanii au avut parte de o altă surpriză plăcută. Pe scena de la Stonebird a urcat sâmbătă, 10 august, rockerul american David Reece, fostul solist al trupei heavy metal Accept. O coincidență fericită a făcut ca David Reece să își serbeze ziua de naștere exact în acea zi. Iar o parte dintre filmările făcute la Stonebird vor figura pe următorul videoclip al lui David Reece.

Ce prețuri au fost la festival

Ca și anul trecut, prețurile practicate la Stonebird au fost unele accesibile, mult mai mici față de alte festivaluri. O bere sau un suc a costat 6 lei, în timp ce o porţie de mâncare a fost în medie 12 lei. Fanii – și au fost destui – și-au cumpărat și tricouri cu însemnele Stonebird cu 60 lei bucata, în timp ce un hanorac inscripționat Stonebird era 120 lei.
Una peste alta, trebuie să recunosc totuși că am avut o mare nemulțumire legată de Festivalul Stonebird: a durat prea puțin la cât de frumos a fost.
Iar dacă Stonebird a fost și în acest an o reușită, ”vinovați” sunt din nou cei patru coorganizatori ai festivalului, cu multe ore nedormite și luni de pregătiri pentru ca totul să iasă ca la carte: Daniel Ignat (care este și solistul trupei The Rock), Mihai Capet, Traian Mitroi și Bogdan Năstase. Patru tineri care au demonstrat că, atunci când pui pasiune în ceea ce faci și găsești și deschidere totală (așa cum a fost la primarul Virgil Baciu), rezultatul nu poate fi decât unul minunat. Adică un festival rock – Stonebird – de care deja știe toată România.
Nu știu alții cum sunt, dar eu unul de abia aștept ediția din 2020 a Stonebird. Let there be rock!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole