Web Analytics

Femeie surprinsă de avalanșă în timp ce schia în munții Rodnei

de | 21.04.2024 19:44 | Actualitate, Home

O femeie care schia a fost prinsă în avalanșă, acoperită de zăpadă și tărâtă până la poalele muntelui din Vârful Gărgălău, în Munții Rodnei. În cazul acestei femei, doar un miracol a făcut că aceasta să poată ieși teafără de sub zăpadă.

Citește și: O tânără însărcinată, dispărută după ce a urcat într-o maşină la ocazie, a fost găsită moartă

„În «Y»-ul din Vf Gărgălău, Munții Rodnei, Maramureș mai mulți pasionați de schi de tură au trăit probabil aventură vieții lor, aventură care se putea încheia tragic dar din fericire s-a terminat cu bine pentru ei până la urmă. În filmări se observă un schior care coboară și imediat după el cum pleacă o avalanșă. La un moment dat acel schior/de fapt o schioară – fiindcă am înțeles că a fost vorba de o persoană de sex feminin a fost prinsă în avalanșă, acoperită de zăpadă și tărâță până la poalele muntelui. Doar norocul a făcut că această să poată ieși teafără de sub zăpadă”, transmite Salvamont Maramureș, care publică imagini filmate sâmbătă de un turist.

„Salvamont Maramureș recomandă prudență maximă în alegerea rutelor la altitudini de peste 1600 m și mai ales informare înaintea parcurgerii unor trasee atât pe schiuri de tură, acolo unde zăpadă mai persistă cât și pedestru. Pentru orice problema apărută pe munte nu ezitați să sunați la 112″, se arată la finalul informării.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *