Web Analytics

FC Argeș și alte patru cluburi din Superligă ignoră „legea Novak”, cu toate că ministrul a anunțat mărirea amenzii

de | 28.01.2023 19:56 | Actualitate, Home, Sport

În ciuda faptului că ministrul Eduard Novak a anunțat mărirea de 10 ori a amenzii pentru nerespectarea legii privind procentul de jucători români prezenți pe teren în același timp, 5 din cele 16 echipe din Superligă au încălcat prevederea. „Legea Novak”, care spune că la sporturile de echipă minimum 40% dintre jucătorii aflați pe teren în orice moment trebuie să fie români, a intrat în vigoare de mai mult de jumătate de an, dar în fotbal sunt prea puține echipe care chiar o respectă. Voluntari, Argeș, CFR Cluj, Petrolul și FCU Craiova au avut în prima rundă din 2023 mai mult de 60% din echipă formată din jucători străini, conform gsp.ro.

Citește și: Doi inspectori ANAF, în arest la domiciliu pentru luare de mită

FRF a spus din start că are nevoie de clarificări și că nu pune în aplicare cele impuse de ministrul sportului. Dacă până la finalul lui 2022 nici amenda nu speria, fiind de doar 3.000 de lei pe meci, aparent nici noua sancțiune, de 10 ori mai mare, nu schimbă lucrurile.

Citește și: Traficant de droguri, prins în flagrant în timp ce ridica un pachet trimis pe autocar din Spania

„Minimum 40% dintre sportivii prezenţi pe teren în timpul meciurilor oficiale trebuie să fie români. Iar federaţiile sportive naţionale au obligaţia să respecte prevederile acestui ordin de ministru. Este o decizie care va ajuta cu siguranţă selecția pentru echipele naţionale ale României la sporturile de echipă”, spunea Novak în momentul în care a propus legea.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *