Web Analytics

FC Argeș e pe val. L-a bătut pe regele Hagi cu 2-1 și urcă pe locul 8

de | 17.10.2021 18:34 | Actualitate, Dezvăluiri, Sport

FC Argeș a câștigat trei puncte de aur în meciul cu echipa lui Hagi, deși Farul a avut cel puțin 5 ocazii uriașe de gol.

De altfel, portarul Greab a fost cel mai bun jucător alb-violet, salvându-și de gol echipa în cel puțin patru rânduri, că în al cincilea a salvat-o bara. 

Citește și: Georgescu, despre arbitrii din meciul cu FCSB: “Niște derbedei”. Edilul din Mioveni vrea retragerea echipei din Liga I

În prima repriză, scorul la ocazii uriașe a fost egal, două de partea gazdelor, prin Teles și Cristi Dumitru, două de partea oaspeților, prin Jefte Betancor și Pitu, semn că a fost un meci disputat, între două echipe ce și-au dorit enorm victoria. A obținut-o FC Argeș și cu puțin noroc, e adevărat, marcând prima.

A făcut-o  prin Arias în minutul 50. Deși golul a fost semnalizat de asistent ca fiind din offside, centralul Sebastian Colțescu l-a validat, considerând că Larie de la Farul a deviat ușor balonul trimis de Latovlevici către Arias și a anulat astfel poziția neregulamentară a jucătorului alb violet. Al doilea gol argeșean a venit în minutul  73. Fundașul dreapta al lui FC Argeș, Diego Vianna, i-a furat mingea lui Bradley de Nooijer, apoi l-a driblat pe Ionuț Larie și a șutat necruțător la vinclu.

Când FC Argeș era pe val și părea că va avea un final de meci fără emoții, Ișfan a umblat cu picioarele pe sus în propriul careu și, în încercarea de a degaja o minge, a lovit un adversar. Penalty clar, executat impecabil de Betancor și, uite așa, Farul a reintrat în joc. Și a fost cât pe ce să egaleze în minutul 89, când Ely Fernandes a șutat fulgerator în bară, apoi balonul s-a scurs prin fața porții alb-violeților.

Una peste alta, FC Argeș n-a jucat deloc rău și și-a creat ocazii clare în duelul cu un un adversar redutabil și foarte bine așezat în teren de Hagi. FC Argeș a urcat pe locul opt, cu același nr. de puncte ca și Farul, care e însă pe 6 datorită golaverajului.

La conferința de presă, Hagi a spus că “a fost offside 100% la gol” și a subliniat că, față de alte dăți când i-a criticat la înfrângere pe jucătorii săi, acum îi laudă pentru jocul foarte bun prestat, concretizat în numărul mare de ocazii avute. Despre gestul primarului Cristian Gentea, care le-a dăruit, lui Hagi și Gică Popescu, la începutul meciului, câte un tricou al lui FC Argeș inscripționat cu numele lor, Regele a spus: “un gest frumos, n-are cum să nu te miște, mai ales că a fost făcut într-un loc unde a jucat unul din idolii mei (Nicolae Dobrin, n.n)”.

Citește și: Povestea preotului care i-a pictat şi dăruit Regelui Mihai icoana ”Dulcei Sărutări”

Față de alte dăți, când le-a achitat primele restante înainte de meci, ca să-i motiveze, primarul Gentea a schimbat partitura. Le-a spus fotbaliștilor că le va achita primele la finalul lunii, astfel că victoriile le vor fi mai dulci. Și uite că a funcționat!                                              

Gabriel Grigore.                                        Foto: GSP   

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole