Web Analytics
scris miercuri, 11.01.2023

FC Argeș a transferat un portughez cu meciuri în cupele europene

FC Argeș a ajuns la un acord pe un an și 6 luni cu drept de prelungire cu fotbalistul portughez Boubacar Rafael Neto Hanne. În vârstă de 23 de ani, noua extremă vine de la clubul portughez de primă ligă, Gil Vicente.

FC Argeș a transferat un portughez cu meciuri în cupele europene

Citește și: Guvernul a aprobat construirea noului stadion din Pitești

Boubacar și-a început junioratul la Paços Ferreira, la vârsta de 8 ani. În 2017 a fost cumpărat de Wolverhampton Wanderers pentru a fi integrat în academia acestora, alături de compatriotul său Pedro Gonçalves, actualul jucător al lui Sporting. Cât a stat la clubul englez, Lupii l-au folosit în 12 partide la echipa U23 a clubului, reușind să și marcheze de 2 ori. L-au împrumut pe rând la Estudiantes de Murcia CF (Spania), FC Jumilla (Spania) și Grasshopper Club Zürich (Elveția). Cele mai multe apariții le-a avut în tricoul celor de la FC Jumilla, în Segunda División B, unde a jucat 33 de meciuri și a marcat 5 goluri.

Citește și: Pristavu l-a convins pe Văsâi să vândă mai ieftin acţiunile de la Edilul

În 2020 a fost transferat de Gil Vicente. Debutul pe prima scenă a fotbalului portughez s-a petrecut pe 27 septembrie 2020, când a intrat în min. 75 în locul lui Antoine Leautey, în victoria cu 1-0, împotriva celor de la Portimonense SC. Primul gol în campionat l-a marcat pe 28 decembrie 2021, în victoria cu 3-0 cu CD Tondela. A adunat în total 21 de meciuri în prima ligă din Portugalia alături de Gilistas, 2 din aceste apariții fiind în sezonul 2022/2023.

Citește și: Fostul şofer al şefului IPJ Argeş, trimis în judecată pentru fals intelectual

În acest sezon a debutat și în cupele europene, într-un meci cu formația letonă Riga FC. A jucat o repriză și a dat o pasă de gol în returul celui de-al treilea tur preliminar din UEFA Europa Conference League, câștigat de Gil Vicente cu 4-0. În prezent este cotat de transfermarkt.com la 200.000 euro.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...