Web Analytics
scris sâmbătă, 08.06.2024

Fauci, șeful comitetului care a coordonat măsurile anti-COVID în SUA, a recunoscut că a inventat ”protecția” prin mască și distanțare

Într-o apariție în Congres, expertul în boli infecțioase Anthony S. Fauci a caracterizat recomandarea de a păstra distanța de 2 metri drept „o decizie empirică care nu s-a bazat pe date”, scrie mariustucă, care preia Washington Post.

Fauci, șeful comitetului care a coordonat măsurile anti-COVID în SUA, a recunoscut că a inventat ”protecția” prin mască și distanțare

Redăm o parte din articolul citat de mariustucă:

„Cel mai înalt oficial al națiunii în domeniul sănătății mintale din SUA a petrecut luni de zile cerând dovezi în spatele ghidurilor de distanțare socială ale Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, avertizând că menținerea americanilor separați fizic în timpul pandemiei de coronavirus ar dăuna pacienților, companiilor și sănătății și bunăstării generale.

Acum, Elinore McCance-Katz, secretarul adjunct al administrației Trump pentru sănătate mintală și consumul de substanțe, îndeamnă CDC să-și justifice recomandarea ca americanii să stea la 2 metri distanță pentru a evita contractarea covid-19 – sau pentru a scapa de el.

„Sper foarte mult că CDC va revizui această decizie sau cel puțin ne va spune că există date mai multe și mai puternice care să susțină această regulă decât cele pe care le-am putut găsi online”, a scris McCance-Katz într-un memoriu din iunie 2020 transmis către CDC și altor lideri ai agențiilor de sănătate și obținut de The Washington Post. „Dacă nu, ar trebui să o anuleze”.

CDC își va menține recomandarea de distanță socială de 1,80 metri până în august 2022, cu unele modificări, deoarece americanii s-au vaccinat împotriva virusului și oficialii au fost împinși să redeschidă școlile. Acum, anchetatorii Congresului sunt pregătiți luni să-l preseze pe Anthony S. Fauci, medicul de boli infecțioase care a servit ca consilier cheie pentru coronavirus în timpul administrațiilor Trump și Biden, să explice de ce recomandarea CDC a fost lăsată să modeleze atât de mult viața americană atât de mult timp, în special având în vedere recentele recunoașteri ale lui Fauci și alți oficiali că nu a existat vreo dovada științifica în spatele regulii de de distantare sociale de 2m (șase picioare).

„A apărut că 2m va fi distanța”, a mărturisit Fauci în fața Congresului într-o audiere cu ușile închise din ianuarie, potrivit unui interviu transcris lansat vineri. Fauci a caracterizat recomandarea drept „o decizie empirică care nu s-a bazat pe date”.  Francis S. Collins, fost director al National Institutes of Health, a mărturisit, de asemenea, în privat în fața Congresului în ianuarie că nu cunoștea dovezi în spatele recomandării de distanțare socială, potrivit unei transcriere publicată în mai.” (Sursa: activenews.ro)

Citește și: Drama din spatele surâsului Carlei, asistenta moartă de la Spitalul Vedea

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită