Web Analytics

Faţa urâtă a justiţiei din Argeş. Mafiotul căruia judecătoarea Inge ne-a obligat să-i plătim daune, condamnat în Italia

de | 7.02.2019 14:04 | Dezvăluiri

# Omul Cosei Nostra, Sergio Pileri, va face cinci ani de pușcărie, alături de asociatul său de la groapa de gunoi Glina, Victor Dombrovschi

Italianul Sergio Pileri și românul Victor Dombrovschi, patronii gropii de gunoi Glina, au fost condamnați pe 31 ianuarie a.c. de judecătorii de la Roma la ani grei de pușcărie. Ei au fost dovediți că făceau parte dintr-o rețea care spăla banii grupării mafiote Cosa Nostra în România, mai precis ai familiei lui Vito Ciancimino, printr-o rețea de firme care reciclau deșeuri. Pileri a primit cinci ani de închisoare cu executare, iar Victor Dombrovschi, apărat de avocatul Mircea Andrei, patru ani și șase luni, tot cu executare.

Cum s-a răzbunat judecătoarea Inge pe Jurnalul de Argeș

Jurnalul de Argeș a scris în repetate rânduri despre afacerile necurate ale lui Pileri și Dombrovschi, ba chiar a dezvăluit că firma lor a cerut caietul de sarcini în 2011, dorind să participe la licitația pentru colectarea și selectarea deșeurilor menajere organizată de Consiliul Județean pe când președinte era Constantin Nicolescu. Ca urmare a anchetelor de presă publicate, atât Dombrovschi, cât și Pileri și avocatul Mircea Andrei au dat în judecată ziarul nostru. Dacă cu Victor Dombrovschi și Mircea Andrei am câștigat procesele din prima, cu Sergio Pileri am pierdut în 2013, la instanța de fond, Judecătoria Pitești. Dosarul a fost repartizat judecătoarei Cornelia Inge Ene. Deși am recuzat-o, conducerea de atunci a instanței a ignorat solicitarea noastră, neținând cont niciun moment că doamna magistrat ce urma să ne judece a făcut obiectul unor dezvăluiri în Jurnalul de Argeș, că suntem în relații de vrăjmășie și, prin urmare, nu ne poate judeca imparțial. În zadar. După un simulacru de proces, cu întrebări la fileu adresate lui Sergio Pileri și în care s-au ignorat probele depuse de noi la dosar, inclusiv două rezoluții ale DIICOT și DNA în care se confirma că mafiotul italian este cercetat pentru mai multe infracțiuni, inclusiv de spălare de bani, judecătoarea Cornelia Inge Ene s-a „revanșat” și a condamnat Jurnalul de Argeș să plătească daune morale de 20.000 lei.

Condamnați la Pitești, achitați la Oradea

Cui? Lui Sergio Pileri, care a fost arestat un an mai târziu, în iulie 2014, la București, ca urmare a unui mandat internațional emis de Parchetul Antimafia din Italia, care îl acuza de asociere la Cosa Nostra în exact scandalul gropii de gunoi de la Glina. Adică fix pentru faptele pentru care a fost condamnat la pușcărie acum o săptămână. După ce judecătoarea Cornelia Inge Ene ne-a condamnat pe fond să plătim daune unui ilustru reprezentant al Cosei Nostra, Jurnalul de Argeș a cerut strămutarea procesului, care s-a judecat tocmai la Oradea, unde instanța ne-a dat dreptate. A trebuit însă să bătem cale până unde se agață harta în cui să ni se facă dreptate, fiindcă în nădejdea celei din Argeș, reprezentată de judecătoarea Cornelia Inge Ene, eram buni de plată.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii