Față de aceeași perioadă a anului trecut, numărul virozelor s-a dublat

de | 25.11.2022 21:18 | Actualitate, Home

În ultima săptămână au fost înregistrate aproape 97.000 de cazuri de cazuri de infecții respiratorii acute, arată datele Institutului de Sănătate Publică. Numărul este mai mult decât dublu față de aceeași perioadă a anului trecut, dar este sensibil mai mare și față de anii de dinaintea pandemiei COVID.

Citește și:

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică a informat vineri că, la nivel naţional, au fost raportate, în perioada 14-20 noiembrie, 96.996 de cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, IACRS şi pneumonii. În aceeaşi perioadă a anului trecut se înregistrau 45.180 de cazuri. Potrivit INSP, a fost raportat un caz confirmat de gripă (cu virus gripal A nesubtipat).

Citește și: Un minor a comandat 15 kg de artificii pe internet

Valoarea de anul acesta este mai mare chiar și prin comparație cu anii de dinainte de pandemia COVID. Astfel, în 2020, în săptămâna 30 noiembrie – 6 decembrie, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost de 34.684, cu aproape 60% mai puțin decât în 2019.

Citește și: Înșelăciuni cu bijuterii false. Doi bărbați din Vâlcea au păcălit un argeșean

De la începutul sezonului virozelor 2022 au fost raportate 15 cazuri de gripă confirmate cu laboratorul: 8 cazuri cu virus gripal A nesubtipat, 5 cazuri gripă AH3 2 cazuri gripă AH1. În perioada de referinţă au fost raportate la nivel naţional 430 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 251 înregistrate în săptămâna precedentă şi cu 87 cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *