Web Analytics

Făgăraș Fest 2021 – singurul festival comunitar sustenabil din România

de | 5.08.2021 23:29 | Cultură, Actualitate, Turism

În beneficiul oamenilor și al naturii

Eveniment de anvergură la înălțime, în Munții Făgăraș! În acest weekend toți argeșenii și numai sunt invitați la un festival inedit, deschis, generos, mixând nume prestigioase ieșite din avangarda naturii: patrimoniul verde, biodiversitatea, fauna sălbatică, autenticitatea culturii noastre locale.

Făgăraș Fest este unicul festival comunitar sustenabil din România, rezultatul unei bunei colaborări între două organizații de mediu și comunitatea locală, o invitație pentru a aduce oamenii împreună, ca susținători ai Munților Făgăraș și ai ariilor protejate din România. Aflat la a doua ediție, Făgăraș Fest va avea loc în Sboghițești, comuna argeșeană Nucșoara, în perioada 6 – 8 august 2021, la poalele celui mai înalt vârf al Carpaților românești, Moldoveanu.

Ediția de anul acesta este bogată în activități și ateliere destinate celor mici și mari, iubitorilor de natură, aventură și cultură locală, iubitorilor de bucate alese tradiționale, de istorie și teatru, de fotografie, filme de natură și yoga chiar la poalele munților. Evenimentul face parte din inițiativa Fundației Conservation Carpathia și a ProPark – Fundația pentru Arii Protejate de a promova unicitatea și frumusețea zonelor naturale din România și de a atrage atenția asupra importanței protejării celor mai întinse păduri sălbatice de pe continent, în beneficiul oamenilor și al naturii.
Totodată, evenimentul are și rolul de a ajuta comunitățile locale să găsească soluții pentru producerea și promovarea produselor locale de calitate și păstrarea acestui peisaj rural deosebit. An de an, fiecare eveniment este unic și desfășoară în câte o comunitate diferită de-a lungul munților Făgăraș. Festivalul are un impact minim asupra naturii și maxim asupra dezvoltării durabile a localnicilor, un amestec interesant de natură, cultură locală, activități și experiențe diferite, hrană curată și sănătoasă, stare de bine și relaxare. Reprezintă un model de eveniment bun de replicat la nivelul comunităților montane.

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii