Web Analytics

Factură uriaşă cu datoriile celor de la blocuri, sosită pe adresa Primăriei Ştefăneşti

de | 22.03.2018 11:34 | Politica si Administratie

5 Toma# Primăria nu mai vrea să-i scutească pe chiriașii de la blocuri de jumătate din sumele datorate # Fostul administrator Toma Corețchi (foto) le tăia restanţele acestora din pix

O factură de 2 miliarde de lei vechi pentru consumul de apă a venit pe adresa Primăriei Ștefănești de la SC Apă Canal 2000. Este vorba despre datorii acumulate de către o parte dintre locatarii blocurilor din oraș. Primăria a desemnat un nou administrator, care să deslușească ițele încurcate de fostul administrator Toma Corețchi. Angajatul Primăriei se numește Iulian Vlădescu și a luat la puricat situația din 2009 și până acum, aceasta fiind actualizată la nivelul lunii februarie 2018.

„Contabila a spus că reziliază contractul cu Apă Canal și nu mai plătește factura. Aceasta trebuia să vină la Asociația de proprietari, nu la primărie. S-a pornit greu din urmă. Chiriașii dau vina pe proprietar.  2 miliarde consum de apă rece. Sunt datori la utilități, dar mai au și alte datorii la primărie. Au și chiria neplătită la timp.  Problema am descoperit-o și eu foarte târziu. Sunt cinci blocuri mixte. Situația locativă o avem sub control. Avem o evidență, o situație. Proprietarul este Consiliul Local în cazul celor care stau în chirie. Ei sunt constituiți în asociație de proprietari. Mai avem 93 de contracte de închiriere, restul sunt proprietari. Administratorul Corețchi  a făcut numai încurcături, numai ilegalități”, i s-a plâns Iulian Vlădescu  primarului Ioana Dumitru.

„Nu cred că cetățenilor orașului Ștefănești le convine să plătească apa celor de la blocuri”, spune primărița

Iulian Vlădescu nu a dat prea multe detalii, însă Jurnalul de Argeș    a intrat în posesia unei situații întocmite de către administratorul Toma Corețchi în luna decembrie 2016, în care este prezentată situația achitării valorii apei reci către Primărie de către locatarii din blocurile Asociației de proprietari nr. 2 Ștefănești. Aceasta se prezintă în felul următor. Dintr-un total de 287.297,53 lei, datorii cumulate din 2009 și până în toamna anului 2017, s-au achitat 104.837,34 lei, deci avem o restanță de 182.460,19 lei. Pe un colț al situației este menționat negru pe alb: „Scutit 50%”.
5 ScutirePrin urmare, factura este de  2 miliarde de lei vechi, însă datoria  reală a celor de la blocuri  este de 4 miliarde de lei, dacă nu ar fi fost scutiți de jumătate din sumă. Problema este că, deși se invocă o hotărâre de consiliu  mai veche prin care se prevedeau aceste scutiri, actuala administrație se cam codește să mai plătească de la buget jumătate din datoriile celor de la blocuri. Iar potrivit informațiilor noastre, o anumită parte a locatarilor, cei care sunt chiriași în respectivele spații aparținând Primăriei Ștefănești, fac presiuni să se continue cu vechea practică. Există voci care spun chiar că cei mai vocali manifestanți în cadrul mitingurilor organizate de câtva timp săptămânal, la Ștefănești, sunt tocmai cei care vor să fie duși în spate în continuare de administrația locală.
„Mie nu mi-au solicitat și nu pot să reduc datorii, trebuie să și le plătească. Nu aș putea să inițiez un asemenea proiect, la mine problema e colectarea.  Nu cred că cetățenilor orașului Ștefănești le convine să plătească apa celor de la blocuri”, ne-a declarat primarul orașului Ștefănești, Ioana Dumitru.   
N. red. L-am căutat și pe administratorul Toma Corețchi pentru un punct de vedere, însă acesta, după ce am stabilit ziua și ora întâlnirii, nu a mai venit la redacție.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii