A zecea ediţie Bucharest Science Festival, cel mai important festival de ştiinţă din România, începe miercuri, în mai multe locații din Capitală. Timp de cinci zile vor fi organizate expoziţii, conferinţe şi dezbateri, tururi ghidate, experimente şi demonstraţii.
După doi ani de evenimente online, BSF sărbătoreşte a zecea ediţie alături de public. Evenimentul va avea loc în perioada 28 septembrie – 2 octombrie, în peste zece locaţii diferite din Bucureşti, iar participarea este gratuită.
Citește și: YouTube aduce noi modificări. Sunt vizați cei care creează clipuri scurte
„De ce ştiinţa? De ce contează, de ce ar trebui să ne intereseze? Simplu: ştiinţa ne ajută să avem o viaţă sigură şi fericită. Să descoperim lucruri noi. Să căpătăm puteri noi. Ştiinţa ne influenţează viaţa de zi cu zi şi va juca un rol semnificativ în viitorul copiilor noştri. Spunem des că vrem să le lăsăm o lume mai bună; ştiinţa ne oferă această posibilitate. Vă aşteptăm la Bucharest Science Festival pentru a discuta despre potenţialul pe care îl avem ca omenire şi pentru a ne gândi, împreună, la viitor”, a declarat Alexandru Toma Pătraşcu, directorul şi fondatorul festivalului.
Instruiri în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor la Centrul Comercial Auchan Titan
În perioada 28 septembrie – 2 octombrie, între orele 10:00 – 18:00, în timpul săptămânii, respectiv 09:00 – 20:00, în weekend, la Centrul Comercial Auchan Titan, în cadrul evenimentului Ştiinţa primului ajutor, caravana „Fii pregătit” oferă gratuit cursuri pentru acordarea primului ajutor în situaţii de urgenţă. Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare.
Citește și: Salariile primarilor și viceprimarilor au fost majorate
Bucharest Science Festival (BSF) se desfăşoară sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi este organizat de Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) şi de Planeta Ştiinţei.
0 Comentarii