Web Analytics

Expoziție temporară „IMPRESIONIȘTII-grafică”, la Muzeul Județean

de | 1.11.2022 11:46 | Actualitate, Cultură, Home

Muzeul Județean Argeș, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Argeș, în parteneriat cu cu Art Expo SIA (Letonia) și Collection Kesauri (Franța), vă invită la vernisajul expoziției temporare IMPRESIONIȘTII-grafică care va avea loc joi, 3 noiembrie 2022, ora 18.00, la Galeria Națională de Artă Naivă.

În urma succesului acestei expoziții în Slovacia și Polonia, pentru prima dată în România, expoziția,  este deschisă în perioada 3.11.2022 – 4.02.2023 și prezintă 38 de lucrări grafice originale ale celor mai mari maeștri ai artei moderne, impresioniști – artiști care au schimbat pentru totdeauna percepția lumii și au creat întreaga artă modernă.

Citește și: Cristian Cocea, despre „Celularul” de la Închisoarea Piteşti: „Pentru valoarea memorialistică, sunt şanse mari să fie clasată şi această clădire”

Expoziția oferă posibilitatea de a admira lucrări grafice originale ale celor mai mari artiști ai timpului nostru – Paul Gauguin, Henri de Toulouse-Lautrec, Pierre Auguste Renoir, Edouard Manet, Armand Guillaumin, Alfred Sisley și Paul Cezanne. Aceste lucrări sunt o parte foarte importantă a moștenirii artistice a acestor maeștri, prezente colecțiile celor mai mari muzee și galerii naționale din întreaga lume. Prezentate împreună în această expoziție, aceste lucrări ne demonstrează cum exprimarea de sine în formă grafică a fost o parte importantă a vieții spirituale a impresioniștilor ce și-a găsit expresia în capodoperele create de ei.

Expoziția este împărțită în patru secțiuni tematice:

1. Portofoliul lui Paul Gauguin „Avant et apres”.

2. Cele trei lucrări ale lui Henri de Toulouse-Lautrec.

3. Cinci lucrări ale lui Pierre Auguste Renoir, Paul Cézanne, Armand Guillaumin și Alfred Sisley.

4. Portretul lui Baudelaire de Edouard Manet.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *