Web Analytics
scris miercuri, 22.05.2024

Expoziție inedită la Pitești. Feminin Efemer #2: O călătorie artistică prin condiția femeii

Expoziție inedită la Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea din Pitești, miercuri, 29 mai, de la ora 17. Până pe 15 iulie puteți admira lucrările unor artiști de renume din țară. Mai multe detalii în comunicatul organizatorilor:

Expoziție inedită la Pitești. Feminin Efemer #2: O călătorie artistică prin condiția femeii

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea anunță cu entuziasm deschiderea expoziției Feminin Efemer #2, o incursiune artistică profundă în complexitatea și fragilitatea feminității. Aceasta va avea loc între 29 mai și 15 iulie 2024, reunind lucrările unor artiști de renume precum Cătălin Bălescu, Reka Csapo Dup, Darie Dup, Dorina Horătău, Adrian Ilfoveanu, Nicolae Ilfoveanu, Aurora Kiraly, Petru Lucaci, Marilena Preda Sânc și Alexandru Rădvan.

Vernisajul va avea loc pe 29 mai, începând cu ora 17:00.

Feminin Efemer” s-a născut dintr-o expoziție personală recentă la Iași, în care am explorat ideea fragilității cerului în corelație cu feminitatea. Am decis că toate se leagă de feminitate și nu feminism, de condiția istorică, contemporană, socială și universală a Femeii, cât și al elementului feminin, acesta întruchipând fragilitatea, perpetuarea, apartenența, hrana, familia, cât și alte nenumărate valențe obiective și subiective prin care femininul este în același timp cea mai fragilă dar și cea mai puternică și rezistentă componentă a vieții și a societății.

Această expoziție colectivă își propune să evidențieze multiplele valențe ale condiției istorice, contemporane, sociale și universale ale femeii, prin prisma fragilității și rezistenței ei, care prin sensul său direct sau învăluit în mister caută să ridice vălul sau să tragă un semnal de alarmă asupra unor probleme esențiale ale vieții: Viața însăși și fragilitatea ei.”, spune Reka Csapo Dup, curatoarea expoziției.

Citește și O soprană și doi naiști, în concert cu Filarmonica Pitești

Expoziția își propune să ridice întrebări esențiale despre feminitatea în societatea actuală, analizând cum identitatea feminină este modelată de percepții culturale și istorice. Imaginea Mamei, un simbol complex și intim, este explorată în contextul normelor societății și a așteptărilor culturale. Influențele media și statutul socio-economic joacă un rol semnificativ în conturarea experiențelor materne și a imaginii Mamei în contemporaneitate.

Un aspect crucial abordat de expoziție este locul și rolul femeilor marginalizate, al căror acces la structuri sociale, educație și îngrijire medicală rămâne limitat. În ciuda progresului tehnologic și a resurselor tot mai ample, condiția femeii rămâne vulnerabilă, subliniind necesitatea de a atrage atenția asupra acestor probleme persistente.

Utilizând limbajul simbolic al artei, Feminin Efemer #2 invită publicul să exploreze multiplele straturi de semnificație ale feminității, de la cele literale până la cele alegorice și simbolice, în încercarea de a descoperi esența ascunsă a acesteia.

Expoziția este organizată de Fundația Culturală Ilfoveanu&Badea, având ca parteneri Uniunea Artiștilor Plastici din România și Universitatea Națională de Arte București.

Partenerii media: Agerpres, Amos News, Intell News, Radio România Cultural, TVR Cultural, Revista Arta, Propagarta, Modernism.

Pentru mai multe informații și detalii despre expoziție, vă invităm să ne contactați la Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea.

Contact:

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea

Email: office@fundatiailfoveanu.ro

Telefon: +40 799.504.078

Website: www.fundatiailfoveanu.ro

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită