Web Analytics
scris joi, 14.09.2023

Expoziţie inedită la Muzeul Câmpulung

Din Neolitic până în Evul Mediu au fost descoperite vestigii pe teritoriul Câmpulungului, certificând nu doar faptul că actualul municipiu a fost prima așezare din Țara Românească, ci și existența dincolo de timp a locuitorilor pe malurile râului Târgului. Iar dovezi în acest sens se regăsesc în această perioadă la Muzeul Municipal Câmpulung, acolo unde este deschisă expoziția ”Underground Câmpulung. Istorii Redescoperite”.
Manifestarea expozițională evidenţiază o serie de vestigii și dovezi arheologice ce au aparţinut unor comunități umane ce locuiau în areale diferite și în epoci istorice distincte, precum: Necropola de Epoca Bronzului din Cartierul Apa Sărată, Castrul Roman Jidova, Ansamblul Feudal Monahal Mânăstirea Negru Vodă sau Biserica Fundeni.

Expoziţie inedită la Muzeul Câmpulung

Cercetările arheologice desfășurate în cadrul acestor situri au dus la descoperirea unor artefacte semnificative specifice activităților economice și meșteșugurilor practicate. Oricum, municipiul Câmpulung se evidențiază prin multitudinea siturilor arheologice înscrise în Repertoriul Arheologic Național.
Sunt expuse 40 de bunuri culturale, parte a colecției de arheologie a Muzeului.
C.I.B.

Citește și Muzeul Județean Argeș: Expoziția „Imagini din nevăzut”

Citește și „Portul tradițional bănățean”, expus la Muzeul Golești

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...