Web Analytics

Expoziție dedicată Maestrului Baba, la Galeriile Ilfoveanu. Lucrările au fost admirate încă de aseară

de | 13.04.2022 10:26 | Actualitate, Cultură

Fundaţia Culturală Ilfoveanu & Badea are a deschis, marți, 12 aprilie, expoziţia dedicată Maestrului Corneliu Baba. Încă de aseară cele peste 80 de lucrări ale Maestrului Baba au putut fi admirate de vizitatori. Printre ele, este expusă și o lucrare realizată de acesta în anul 1910, datând din perioada copilăriei sale.

Invitați speciali au fost curatorul Maria Albani şi istoricul de artă Vladimir Bulat.

Despre expoziție, istoricul de artă Vladimir Bulat:  „În esență expoziția aceasta, camerală și profund chibzuită, este un omagiu adus mâinii pictorului Corneliu Baba, de fapt, membrelor sale, care ne-au lăsat drept moștenire – ajutate de mintea pătrunzătoare, scormonitoare și hâtră a artistului – o operă vastă, polivalentă, recunoscută ca proiecție a vremii sale, și pe care urmează să o redescoperim și după editarea celor patru volume ale amplului proiect „Confesiuni și Jurnale”, editate de doamna Maria Albani.

La vernisajul expoziției, de marți seară, a participat și Adrian Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, împreună cu prefectul Radu Perianu.

”Fără îndoială, Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea înseamnă un mare plus pentru cultura argeșeană și națională. O dovadă în acest sens este și expoziția „Atelier Corneliu Baba”. Evident, o expoziție dedicată maestrului Corneliu Baba, la a cărei deschidere am avut deosebita plăcere să fiu prezent în această seară.Am rămas profund impresionat de lucrările maestrului și de vizitatorii prezenți la eveniment. Salutări, cu această ocazie și academicianului Gheorghe Păun.Printre invitați, și curatorul Maria Albani și istoricul de artă Vladimir Bulat.Puteți admira creațiile maestrului Corneliu Baba până la finalul lunii viitoare și vă asigur că merită fiecare moment petrecut în cadrul galeriei, mai ales că printre cele 80 de lucrări se numără și una din copilăria marelui artist.”, a transmis Adrian Bughiu.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole