Expoziție de obiecte aparținând doamnelor din familia Brătianu

de | 7.03.2017 09:34 | Actualitate

invitatieMuzeul Județean Argeș în colaborare cu Centrul de Cultură „Brătianu”, organizează miercuri, 8 martie 2017, ora 11.00, simpozionul intitulat „Siluete feminine din familia Brătianu”, ce va avea loc în Amfiteatrul muzeului, (corpul C, intrarea din bulevardul Eroilor).

Tot miercuri va fi vernisată expoziția „Ipostaze ale feminității”.
În cadrul expoziției, vor fi etalate panouri cu portretele domnișoarelor și doamnelor din familia Brătianu, precum și obiecte valoroase din prima jumătate a secolului al XIX-lea și prima jumătate a secolului al XX-lea, folosite în viaţa cotidiană a reprezentantelor sexului frumos (umbrelă, pudrieră, poşetă, evantai, pantofi, portofel metalic, bijuterii etc).

La eveniment vor participa elevi și cadre didactice de la colegiile I.C. „Brătianu” și „Zinca Golescu”, precum și doamna Adriana Băldean, născută Pleșoianu, strănepoata Piei Brătianu.

Distribuie!

Articol scris de Alina Crangeanu

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Ultimele articole

ARGEȘ: Accident între două autoturisme, la Buzoiești!
ARGEȘ: Accident între două autoturisme, la Buzoiești!

Un accident rutier între două autoturisme a avut loc în această diminieață în localitatea argeșeană Buzoiești.Posibil două victime, neîncarcerate, conștiente.Pompierii intervin la fața locului cu o autospecială de intervenție, alături de un echipaj al SAJ Argeș....