Web Analytics
scris miercuri, 08.02.2023

Expoziţie de caricatură Gogu Neagoe: Arta potretului la căminul cultural din comuna Osica de Jos, județul Olt. Portrete gratuite pentru vizitatori!

De mai bine de trei saptămâni lucrările celebrului caricaturist oltean Gogu Neagoe sunt expuse la Căminul  Cultural Osica de Jos, județul Olt. Acestea pot fi admirate zi de zi  până pe 16 februarie. Programul de vizită al expoziției este de  Luni-Vineri: 10:00-15:00 caricaturi și portrete gratuite realizate de maestrul Gogu Neagoe pentru vizitatori .

Expoziţie de caricatură Gogu Neagoe: Arta potretului la căminul cultural din comuna Osica de Jos, județul Olt. Portrete gratuite pentru vizitatori!

Sâmbăta-Duminica 11:00-18:00

Lucrările aduse la căminul  Cultural din Osica de Jos au fost  expuse în muzee de artă din Australia, SUA, Los Angeles, Iran, Irak, Franţa, Italia, Germania, Danemarca, Japonia, Bulgaria, Belgia, în muzee din București, Craiova, Cluj Napoca, Brașov, Slatina, Sinaia.

Citește și: Corul Madrigal anunţă Turneul naţional de Paşte “Săptămâna Patimilor” 2023

Depre maestrul Gogu Neagoe: este un oltean cunoscut în toată lumea, pasionat de creioane, de pictură și de caricatură, ale cărui opere au ajuns în zeci de țări din Europa și din alte continente.

Celebrul caricaturist oltean a absolvit Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova, iar apoi Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” și Facultatea de Drept a Universității din București. A apărut în foarte multe emisiuni de televiziune, din ţară şi din străinătate. Artistul, în vârstă de 45 de ani, și-a dedicat viața operelor de caricatură, ducând pasiunea peste limitele la care se aștepta vreodată. Artistul s-a alăturat în 2021 unei campanii pentru donarea de sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine Bucureşti, „Picătură de viaţă”, realizând „Portret pentru o Picătură de viaţă”, mai precis caricaturi şi portrete pentru donatori.

A creionat sute, poate mii, de portrete, a intrat în contact cu zeci de personalități cum ar fi șefi de state, sportivi și, cel mai important, a ales să-și doneze operele în scopuri caritabile. În anul 2020, de Ziua Femeii, a participat în București la un eveniment caritabil, donând pentru o cauză nobilă. Caricaturistul a realizat un număr de 246 de portrete participanţilor la crosul pentru viaţă „Hope Run for Alexandra”.

Suma colectată de la beneficiarii caricaturilor a fost donată integral pentru ajutorarea polițistei de la Brigada Rutieră din Bucureşti, diagnosticată cu melanom malign.

Citește și: Bursa.ro: Cu Educaţia în lanţuri

Este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania și UNESCO. A participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatură, iar lucrările sale se află în colecţii particulare din România şi din străinătate.

Caricaturistul oltean este invitat de onoare, an de an, la festivaluri de folclor din România, cum ar fi Festivalul de folclor „Căluşul Românesc” de la Slatina, cu o tradiție de 21 de ani, Festivalul Naţional de Folclor „Cântecele Oltului”, Călimăneşti, judeţul Vâlcea, organizat de peste 51 de ani, iar în luna august, de Sfânta Maria, Festivalul Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret „Peştişorul de Aur” – Tulcea, care are loc la începutul lunii august. Caricaturile artistului sunt expuse în muzee de artă din Australia, SUA, Los Angeles, Iran, Franţa, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia, Grecia. În 2013, artistul a donat 4 lucrări pictate în valoare de 15.000 de euro, la un eveniment caritabil pentru copiii cu probleme de sănătate şi săraci. De asemenea, a mai participat, fără onorariu, la multe evenimente caritabile de sănătate pentru femei cu probleme de cancer din județul Olt, realizând caricaturi pentru invitaţi, iar sumele colectate din realizarea caricaturilor au fost donate integral pentru susţinerea unor proiecte de prevenire şi tratament pentru cancerul mamar.

Din 2015 până în 2019 a participat la programul „Rotary susţine lupta împotriva neoplasmului mamar – Screening gratuit prin mamografie pentru femei din mediul rural, judeţul Olt”.

Citește și: Principele Nicolae al României vine în vizită la Câmpulung

Gogu Neagoe și-a vândut mai multe lucrări de artă, caricaturi cu personalități, fotbaliști și 6 portrete cu Simona Halep, în scop caritabil, toate fondurile strânse fiind folosite pentru achiziționarea de defibrilatoare medicale. Deți a suferit, în 2022, două preinfarcte în mai puțin de două luni, celebrul caricaturist continuă să promoveze cultura și arta.

De asemenea, Gogu Neagoe a inițiat și coordonat concursul de creație plastică, ”Școala mea cea mai frumoasă”, pentru elevii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, din comunele și satele județului Olt.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *