Web Analytics

Expoziția ”Poloneze și românce care au schimbat lumea”, la Muzeul Golești!

de | 6.07.2021 18:16 | Actualitate

Poveștile fascinante a 34 de femei poloneze și românce, care au avut curajul de a-și schimba propria țară, Europa și lumea sunt reunite într-o expoziție care va fi prezentată de către Institutul Polonez din București, având ca partener Muzeul Golești. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 6 iulie, la ora 18.00, în parcul conacului Goleștilor și va putea fi vizionată până la sfârșitul lunii august.

 

Citește și FC Argeș a pierdut meciul amical cu Steaua Roșie Belgrad, campioana Serbiei

 

Protagonistele expoziției ”Poloneze și românce care au schimbat lumea” sunt femei care au excelat în diverse domenii, care au luptat pentru libertate, independență sau drepturile femeilor, care au dat alt curs istoriei prin activitatea lor și ale căror povești vin să poposească la Golești, în casa care a fost însuflețită de generații după generații de jupânițe Golescu, curajoase, luptătoare și inimoase doamne ale istoriei românești.

 

Cele 17 poloneze și 17 românce ale căror istorii sunt prezentate în cadrul expoziției sunt personalități mai mult sau mai puțin cunoscute publicului larg, nelipsind cele care, în ambele țări, reprezintă simboluri incontestabile ale succesului.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii