Web Analytics
scris marți, 08.11.2022

Expoziția pictorului Sorin Dumitrescu Mihăești vernisată astăzi, la Muzeul Golești

Astăzi de Sf.Mihail și Gavril, la Muzeul Goleşti a avut loc vernisajul expoziţiei ” Din profil” a artistului Sorin Dumitrescu Mihăeşti, curator Nicoleta Grigore. Evenimentul a avut loc în prezența prietenilor și admiratorilor artistului, cunoscut pe plan intern și internațional.

Expoziția pictorului Sorin Dumitrescu Mihăești vernisată astăzi, la Muzeul Golești

Citeste și https://jurnaluldearges.ro/simfonia-directiei-5-la-filarmonica-pitesti-223872/

Vă lansăm invitația de a vizita această expoziţie de pictură, deschisă publicului vizitator până pe data de 2 decembrie 2022.

Sorin Dumitrescu Mihăeşti s-a născut în Pitești, la 16 martie 1961, și este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Are 27 de expoziții în țară și alte 8 expoziții în străinătate. Lucrările lui apar în International Dictionary of Artists, Santa Barbara CA. U.S.A., 2011, de asemenea, o parte din lucrări au fost strânse într-un album personal apărut în 2019 la editura Tribuna, Cluj Napoca, intitulat, firește, Sorin Dumitrescu Mihăești- Pictură, cu un text critic scris de Mihai Plămădeală.


Lucrările aduse la Golești reprezintă un ciclu de portrete, care au un puternic impact vizual, realizate într-o tehnica bine stăpânită, într-un stil absolut original și penetrant, care are în centru balansarea între figurativ și abstract.


În prefața albumului apărut la editura Tribuna, criticul Mihai Plămădeală afirmă: „În mod evident, Sorin Dumitrescu Mihăești nu poate fi încadrat într-un stil, curent sau gen, în condițiile în care operează cu elemente din cele mai diverse ramuri, toate existente, omologate și viabile. Sistemul gândirii sale vizuale presupune o considerabilă sumă de filtre succesive, totuși variabile. Un stil personal, inconfundabil, exemplu viu al faptului că se poate construi ceva nou pe baza a ceva existent.”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *